|

Sarıyer'de su vanası patladı

Sarıyer'de, İSKİ'ye ait su borusunun vanası patladı, cadde sular altında kaldı. Cadde, yaklaşık 40 dakika araç trafiğine kapanırken, bazı araçlar biriken suda mahsur kaldı.

İha
00:00 - 4/12/2012 Salı
Güncelleme: 01:35 - 5/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Edinilen bilgilere göre akşam saat 22.00 sıralarında Büyükdere Caddesi Maslak bölgesinde İSKİ'ye ait su borusunun vanası patladı. Vananın patlaması ile cadde sular altında kalırken, suyun oluşturduğu yoğunluk sürücülere ve çevredeki vatandaşlara zor anlar yaşattı. Patlama nedeniyle bir hatlı minibüs arızalanınca içindeki yolcuları ile birlikte biriken suda mahsur kaldı. Arıza yapan minibüs, içindeki yolcuların tahliyesinin ardından görevlilerin yardımıyla sudan kurtarılırken, ihbar üzerine olay yerine gelen İSKİ ve itfaiye görevlileri, ana vanaları kapatarak taşan suyu kesmeye çalıştı.

Bu arada Büyükdere Caddesi Sarıyer istikameti, Maslak''ta yaklaşık 1 kilometre mesafeyle trafiğe kapatıldı. Yolu araç trafiğine kapatan polis, sürücüleri başka güzergahlara yönlendirdi. Suların tahliye edilmesi ile cadde trafiğe yaklaşık 40 dakika sonra yeniden normale döndü.

Diğer yandan patlayan vananın çevresinde 2 metre çukur oluşurken, olay yerine gelen yetkililer vananın çevresine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Patlayan vana sebebiyle bölgeye bir süre su verilemediği ifade edildi.

[ALTBİLGİ]


11 yıl önce