|

Savaş gemisi

İstanbul Tuzla'da Libya bayraklı balıkçı gemisinde, bir ülkede savaş çıkarmaya yetecek kadar silah ve mühimmat ele geçirildi.

Haber Merkezi
00:00 - 25/04/2013 الخميس
Güncelleme: 00:10 - 25/04/2013 الخميس
Yeni Şafak
Savaş gemisi
Savaş gemisi

Libya bayrağı taşıyan El-İntizar isimli balıkçı gemisi, 4 Nisan'da Malta'dan Tuzla'ya geldi. Libya'ya gitmekte olan geminin kaptanı, gümrük işlemleri için bulunduğu beyanda tamir ve bakım için Tuzla'ya geldiklerini ve geminin boş olduğunu belirtti. Gemi Tuzla'da bir tersaneye çekildi. Bu sırada İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü'ne gemide silah bulunduğuna dair bir ihbar geldi. Gümrük Muhafaza yetkilileri, geminin çıkışmak üzere olduğu bir anda Tuzla'ya baskın düzenledi.

DEPODA BİNLERCE SİLAH

Geçtiğimiz pazartesi günü sabah 08.30'da güvenlik görevlileri gemide arama yapmak için harekete geçti. Gemi, detaylı arama yapılabilmesi için Haydarpaşa Limanı'na çekildi. Geminin soğuk hava deposunda çok sayıda silah bulundu. Libya'ya gitmek üzere yola çıkacakken operasyon yapılan gemide 990 pompalı tüfek, 199 7.65 milimetre tabanca, 210 adet 9 milimetre tabanca, 5000 adet 7.65 tabanca mermisi, 260 uzun namlulu tüfek fişeği, 2 gaz maskesi ve 251 bin av fişeği ele geçirildi.

TEDARİKÇİ DE TUTUKLANDI

Aramaların ardından gemi kaptanı ve mürettebat sorguya alındı. Silahlardan haberdar olmadığını iddia eden kaptan, geminin tamir-bakımı için şirket sahiplerinin temasa geçtikleri S. Ç.'nin malzemeleri getirdiğini söyledi. S. Ç. de gemiye yalnızca boya malzemesi koyduğunu söyledi. Libyalı kaptan I.M.A. ve silahları temin ettiği belirlenen S.Ç., geçtiğmiz gün İstanbul Anadolu Adliyesi Savcılığı'na sevk edildi. Her iki isim de tutuklandı.


٪d سنوات قبل