|

Savcıları hedef gösteriyorlar

Gazeteci, yazar, siyasetçi ayrımı gözetmeden binlerce kişiyi terör örgütü bahanesiyle dinleyip darbe sonrası cezaevlerine doldurmayı planlayan paralel yapı, skandalın açığa çıkması üzerine bu kez de kara propagandaya başladı. Paralel örgüt tetikçileri, açtıkları twitter ve blog sayfalarından örgütlü soruşturmaların başına atanan başsavcıvekilini hedef gösterdi.

Haber Merkezi
00:00 - 8/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:09 - 8/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Savcıları hedef gösteriyorlar
Savcıları hedef gösteriyorlar

Binlerce vatandaşı 'Selam Terör Örgütü' isimli düzmece bir örgüt bahanesiyle dinleyen paralel örgüt, darbe girişiminin ortaya çıkmasının ardından şimdi de tetikçilere hazırlattıkları twitter hesapları ve blog siteleri üzerinden kara propagandaya başladı. Paralel dinleme listesini yayınlayan Yeni Şafak ve Star gazetelerini hedef gösteren şebeke, darbe tezgahını fark ederek soruşturmayı bitiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekillerini de hedef gösterdi. Paralel tetikçiler, kendilerine bağlı polis ve savcılar eliyle yapamadıklarını, sosyal paylaşım sitelerinde istihdam ettikleri hücreler vasıtasıyla yapmanın derdine düştü. Kara propaganda ve itibarsızlaştırmaya yönelik yayınlarla başsavcıvekillerini tehdit eden tetikçiler, ihbar mektubu vermesini sağladıkları bir kadının da gizli görüntülerini yayınlayarak hiçbir ahlaki kural tanımadıklarını herkese gösterdi. Türkiye'de kamuoyunca tanınan yüzlerce simayı uydurma bir terör örgütü mensubuymuş gibi gösteren örgüt, yapılan illegal dinlemelere kılıf hazırlamakta da beis görmedi.

TEHDİTLE İHBAR MEKTUBU

Paralel yapı uzantısı sosyal hesaplar, Selam Tevhid/Kudüs Örgütü soruşturmasının açılması için ifade verdiği iddia edilen K.Y. isimli kadının da görüntülerini yayınladı. Selam Örgütü operasyonunun bu kadının kocası hakkındaki ihbarla ortaya çıktığını iddia eden paralel tetikçilerin, K.Y. adlı kadına da tehdit ederek ifade verdirdikleri öğrenildi. Paralel yapının tetikçisi polislerin, K.Y.'nin bir açığını tespit ettikleri, ardından önce Bursa'da daha sonra İstanbul'da zorla ifade aldıkları öğrenildi.

İTİBAR SUİKASTİNE DEVAM

Pensilvanya merkezli telekulak skandalı kapsamında dinlenen kişilerin listesini ortaya çıkaran Yeni Şafak ve Star gazetelerini 'algı yönetimi' yapmakla suçlayan paralel tetikçiler, ülke tarihinin en büyük telekulak skandalında kamuoyunca saygın binlerce kişinin aynı listede neden biraraya getirildiğini açıklayamadı. Twitter üzerinden kara propaganda yapan paralel örgüt tetikçileri, tüm mahremiyeti derin yapı tarafından dinlenen binlerce kişiyi tehdit etmeye devam etti. Binlerce kişilik dinleme listesini yayınlayarak kişi hak ve özgürlüklerinin nasıl bir tehdit altında olduğunu ilan eden Yeni Şafak'ı hedef alan örgüt, yapılan illegal dinlemelerin üzerini örtmeye çalıştı. Devlet kademelerinde İran ajanlarının örgütlendiğini iddia eden çakma sosyal hesap, kirli planını uygulama imkanı bulamayan örgütün nasıl seviyesizleştiğini de gözler önüne serdi.

Karanlık hesaplarla tam gaz

Hayali Selam Örgütü bahanesiyle binlerce kişiyi dinleyen paralel yapılanma skandal ortaya çıkınca örgütlü soruşturmaların başına atanan başsavcıvekiline yönelik kara propaganda faaliyetine girişti. Sosyal medyada 'Acem Uşakları' başlığı ile hesaplar açan örgüt, emniyet ve yargıdaki uzantılarının soruşturmayla ilgili servis ettiği bilgilerle savcıları hedef gösterdi. Darbe planı ortaya çıkınca toplumda iyice açığa düşen örgüt, itibarsızlaştırma çalışması için hiçbir ahlaki kural tanımadığını gözler önüne serdi. Örgütün, soruşturma için şikâyetçi olarak ifadesini aldıkları K.Y isimli kadının emniyette çekilen görüntüleriyle mesaj vermesi de dikkat çekti.


10 yıl önce