|

Savcılıktan çıkıp toplantı yaptılar

Serbest bırakılan BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan ile üç arkadaşı basın toplantısı düzenleyerek, suçlamaları reddetti

Ergün Çolakoğlu
00:00 - 29/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:41 - 29/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Savcılıktan çıkıp toplantı yaptılar
Savcılıktan çıkıp toplantı yaptılar

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alındıktan sonra serbest kalan BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, BBP MKYK yedek üyesi Halis Egemen, Bahadır Cihan ve Ersin Öztürk, Büyük Birlik Partisi'nin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Yaşar Cihan, yargıyı ve kamuoyunu etkilememek için uzun açıklama yapmayacağını söyledi. Basında çıkan haberlerin çoğunun asılsız olduğunu ileri süren Yaşar Cihan, “Bu haberler ve yorumlar karşısında hukuki haklarımı sonuna kadar arayacağım. Bu suikast hakkında herhangi bir bilgi sahibi değilim. Trabzon İl Başkanı olarak bazı partili ve Alperen Ocağı sempatizanı gençler bana gelir, saygı gösterir. Ben özellikle eskiden maddi imkanlarım yeterliyken ihtiyaç sahibi kimselere yardım ederdim. Bu kapsamda Yasin Hayal'ın babasına da yaklaşık bin YTL yardımda bulundum. Ayrıca Erhan Tuncel'i de partili gençlerden biri olarak tanırım. Bu kişilere soruşturma konusu olayla ilgili ne yardım ne de teşvik ettim. Böyle bir suikast hazırlığında olduklarını bilseydim, bunu engellemek için elimden geleni yapardım. Bunu da sayın savcıya belirttim. Bu ve benzeri iddialar mensubu olduğum BBP'ye zarar veremez. Bizi yıldıramaz ve davamızdan alıkoyamaz” dedi.

DİASPORANIN EYLEMİ

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, cinayetin gerçek faillerinin bulunmasını en çok kendilerinin istediğini söyledi. Hrant Dink'i sevmediğini ancak öldürülmesine çok üzüldüğünü vurgulayan Bayram Karacan, “Böyle bir eylemin yapılması kime yaradı bunu sorgulamak lazım. Türkiye çok zor duruma düştü. Eylemi yapan çocuklar Türkiye'yle birlikte kendi hayatlarını da karanlığa ittiler. Bu eylemin Türklere zarar verdiğini ve Ermenilere yaradığını dolayısıyla da bu işin arkasında Ermeni diasporasının olduğunu düşünü-yorum” dedi.


Tamamı serbest

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, önceki gün serbest bırakılan BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan'ın ardından BBP MKYK yedek üyesi Halis Egemen, Bahadır Cihan ve Ersin Öztürk de savcılık tarafından serbest bırakıldı.



17 yıl önce