|

Sehi Ormanları'na 15 yıl sonra operasyon

Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütünün yurt içindeki önemli sığınaklarının bulunduğu Sehi Ormanları bölgesine Polis ve Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından 15 yıl sonra ilk kez operasyon düzenledi. Teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren 9 terörist ölü ele geçirildi. Cudi dağında 3 gündür süren operasyonun da tamamlandığı açıklandı.

Sercan Küçükşahin
00:00 - 24/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:37 - 24/03/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Sehi Ormanları'na  15 yıl sonra operasyon
Sehi Ormanları'na 15 yıl sonra operasyon

Şırnak Cudi'de 6 şehit verilmesinin ardından güvenlik güçleri bölgede operasyonlarını genişletti. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Cudi gibi başka bölgelerde de teröristlerin sızma olayına girişecekleri ihbarını alan güvenlik güçleri, dün operasyonlarını Bitlis Hizan ilçesi ile Siirt sınırındaki Sehi ormanlık bölgesinde yoğunlaştırdı. PKK militanları ile sağlanan sıcak temasta 9 terörist etkisiz hale getirildi.

'KANDİLCİK'E ORTAK OPERASYON

Operasyonun yapıldığı Sehi Ormanları bölgesine 15 yıldır girilemediği ve bu yıl ilk kez Polis ve Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından operasyon gerçekleştirildiği bildirildi. Sehi ormanları "Kandilcik" olarak tabir edilen ve örgütün yurtiçindeki önemli sığınaklarının bulundu bir mevki olarak biliniyordu.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Son dönemde hükümetin aldığı karar doğrultusunda polis özel harekat ve jandarma özel harekat birlikleri arasındaki başarılı iş birliği dikkat çekiyor. Alınan bilgilere göre operasyonların hız kesmeden sürdürüleceği ve bölgedeki birlikler için gereken bütün imkanlar seferber edileceği öğrenildi.

CUDİ DÖVÜLÜYOR

Cudi Dağı'ndaki mağaralarda saklanan ve 30 kişi oldukları tespit edilen terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Şırnak Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Tugayı'ndan çok sayıda helikopter, teröristleri ateş altına aldı. Diyarbakır'dan kalkan F-16 uçakları, operasyona destek verdi. Uçakların zaman zaman sınırı geçerek terör örgütünün lojistik alanlarını vurduğu iddia edildi. Grubun Irak'a kaçmaması için geçiş noktalarına komando birlikleri indirildi. Hakim tepelere, zırhlı araçlar yerleştirildi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında zaman zaman sıcak temas sağlandı.

CUDİ'DEKİ OPERASYON SONA ERDİ

Akşam saatlerinde bir açıklama yapan Şırnak Valiliği Cudi dağında teröristlere karşı 3 gün süren operasyonun sona erdiğini bildirdi. Valiliğin açıklamasında “Operasyonda 6 polisimiz şehit oldu. 6'sı ölü, 2'si sağ 8 terörist ele geçirildi” denildi.

12 yıl önce