|

Şehit ailelerine bayram ziyareti

Cihan
00:00 - 6/12/2008 Cumartesi
Güncelleme: 13:15 - 6/12/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Şehit ailelerine bayram ziyareti
Şehit ailelerine bayram ziyareti

Van Erciş ilçesindeki şehit aileleri devlet temsilcileri tarafından ziyaret edilerek gönülleri alındı, çocuklara hediyeler verildi.

İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Alay Komutanı Sadullah Sadullahoğlu, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Emniyet Müdürü Salih Mete Metin ve basın mensuplarının katıldığı programda ilk olarak TOKİ konutlarında oturan şehit eşi Aysel Yar ziyaret edildi. 2006 yılında Kardoğan köyünde koruculuk yaparken teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan Abdusselam Yar'ın eşine, bayramlık hediyeler takdim edildi.


Kaymakam Kurtoğlu, yaptığı açıklamada, "Hepimizin gitmek istediği mekâna o önceden gitti. Devleti temsilen bizler her zaman senin yanındayız. Sen rahat ol. Başın sıkıştığında hepimizin kapısı sizlere açık." dedi. Eşinden sonra bebeğini de kaybettiği öğrenilen Aysel Yar, duygulu anlar yaşadı.


İkinci olarak, Gaziemir'de vatani görevini yaparken terör örgütü PKK'nın 1995'te çay bahçesine bıraktığı bombanın patlaması sonucu şehit olan Sefer Ağlar'ın annesi Huriye Ağlar ve abisi Abdulhalim Ağlar Haydarbey köyündeki evlerinde ziyaret edildi.


Kaymakam Kurtoğlu, şehit ailesine yardım çeki vererek, bayramda en azından alışveriş yapmaları ve torunlarını sevindirmelerini istedi.

Son olarak da Hatay'ın Reylanlı ilçesinde polislik yaparken, bir miting esnasında teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Nusret Akça'nın annesi Pakize Akça Gölağzı Mahallesi'ndeki ikametinde ziyaret edildi.


Kaymakam Kurtoğlu, şehit polisin annesine yardım çeki verdi. Şehit aileleri, kendilerini onure eden devlet yöneticilerine teşekkür etti.


15 yıl önce