|

Şehit babasının gözyaşları askeri ağlattı

İha
00:00 - 8/12/2009 Salı
Güncelleme: 16:25 - 8/12/2009 Salı
Yeni Şafak
Şehit babasının gözyaşları askeri ağlattı
Şehit babasının gözyaşları askeri ağlattı

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain pusuda şehit olan askerlerden Cengiz Sarıbaş'ın acılı ailesi, 110 günlük asker olan oğullarının ardından gözyaşı döktü. Şehidin babası Talip Sarıbaş'ın görevli askere sarılarak, "Oğlum da senin gibi askerdi" deyip gözyaşı dökmesi yürekleri burkarken, askere de gözyaşı döktürdü.

Şehit Cengiz Sarıbaş'ın Bahçelievler'deki evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Okul ve mahalleden arkadaşları ile akrabaları da şehidin evinin önünde toplandı. Sarıbaş'ın ailesi, evin yakınında oluşturulan çadırda taziyeleri kabul etti. 110 günlük asker olan Sarıbaş'ın babası Talip Sarıbaş, oğlunun çavuş olduktan bir ay sonra şehit olduğunu kaydetti. Sarıbaş, "Yavrum çok çalışkandı. O şerefsizlerin yanına bırakmayacağım. Dünya onlara da kalmayacak. Ben kendim gidip, komutana diyeceğim ki, 'oğlumun elbiselerini, tüfeğini bana versin, kolluk görevini ben yapacağım.' Bende jandarmaydım" dedi.

Amcasının oğlu Murat Sarıbaş ise şehit Cengiz Sarıbaş ile en son Kurban Bayramı'nda görüştüklerini belirterek, şehidin Tokat'ta rahat ve huzurlu olduğunu söylediğini kaydetti. Sarıbaş, "Cengiz 110 günlük askerdi. Acemi birliğine Tokat'a gitti. Savunmasız bir şekilde şehit ettiler" diye konuştu.

Şehidin acılı annesi Hülya Sarıbaş, oğlunun ölmediğini söyleyerek, "Vatan sağ olsun, dimdik ayaktayım. Bir oğlum daha var, gerekirse onu da şehit veririm" diye haykırdı. Şehidin ablaları da gözyaşlarına boğuldu.

Öte yandan, şehidin babası Talip Sarıbaş, taziyeleri kabul etmek için çadıra gittiği sırada görevli askere sarılarak ağladı. Acılı babanın, "Vatan sağ olsun, oğlum da senin gibi askerdi" sözleri üzerine asker de gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin ailesi daha sonra Tokat'tan yola çıkan cenazeyi karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.

14 yıl önce