|

Şehit er, asker harçlığı ile annesine bakıyordu

Cihan
00:00 - 8/12/2009 Salı
Güncelleme: 12:07 - 8/12/2009 Salı
Yeni Şafak
Şehit er, asker harçlığı ile annesine bakıyordu
Şehit er, asker harçlığı ile annesine bakıyordu

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyünde teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen Jandarma Er Fatih Yonca'nın memleketi Türk bayrakları ile donatıldı. Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesi Orhangazi köyünde oturan Fatih Yonca'nın kurban bayramında izine geldiği ve önceki gün sabah birliğine teslim olmasının ardından çıktığı ilk görevinde teröristlerce şehit edildiği belirtildi.





Jandarma Er Fatih Yonca'nın askeriyeden aldığı aylıkla evinin geçimini sağladığı ve harçlıklarını annesine gönderdiği öğrenildi. Bekbele Beldesi Organgazi köyünde kirada oturan ve maddi durumu yerinde olmayan Yonca Ailesi, oğullarının şehit haberinin gelmesiyle yıkıldı. Sabah saatlerinden itibaren Şehit Yonca'nın Mahallesi ve Bekbele beldesindeki tüm ev ve işyerleri Türk bayrakları ile donatıldı. Kurban bayramı iznine gelen ve evinin bahçesini kendi elleri ile parke taşı ile döşeyen Şehit Fatih Yonca'nın erkek Kardeşi Hakay Yonca, "Ağabeyim bize motosiklet alacağını söylemişti ve evimizin bahçesine çamurda yürümeyelim diye kendi elleri ile parke taşı döşedi. Ne yapalım vatan sağ olsun. Ben de geçen yıl Rize'de askerdim ve bir yıl önce askerliğimi bitirdim." dedi.


Fatih Yonca'nın acılı annesi ise, "Oğlum dünyada bir taneydi. Yavrum benim ciğerimi yaktın, ablama ne söyleyeceğim. Yanmış ciğerim. Ben oğlum 24 yıl kucağımda yatırdım. Tatile gidiyorum dedi. Beni buradan aşağıya indirmedi. Annem sıkılma buradan seni kurtaracağım dedi. Annem seni buralarda yaşatmam, dedi. Kuzum yaktın beni gittin." diyerek ağıtlar yaktı.


İskenderun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler de şehit yakınlarına başsağlığı dilediler ve şehidin evinin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldılar. Şehit Jandarma Er Fatih Yonca'nın Türk bayrağına sarılı tabutunun Tokat'tan bugün getirileceği ve akşam saatlerinde Hatay'da olacağı belirtildi. Şehit er Fatih Yonca'nın cenazesi, yarın Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından İskenderun Şehitliği'nde toprağa verilecek.











14 yıl önce