|

Şehit pilotun naaşını arama çalışmaları sürüyor

Genelkurmay Başkanlığından, Ege Denizi'nde 1996 yılında düşen F-16'nın enkazını ve uçak pilotu Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın naaşını arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Aa
00:00 - 20/04/2014 Pazar
Güncelleme: 13:25 - 20/04/2014 Pazar
Yeni Şafak
Şehit pilotun naaşını arama çalışmaları sürüyor
Şehit pilotun naaşını arama çalışmaları sürüyor

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre TCG Amasra, TCG Akçakoca, TCG Işın ve TCG Martı tarafından, 8 Ekim 1996'da Ege Denizi'nde Sakız Adası güneyinde düşen F-16 uçağının enkazı ve uçak pilotu Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın naaşını arama faaliyetine devam edildi.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri kapsamında, Togo'dan ayrılan TCG GEDİZ'in Kamerun'un Doula kentine, Benin'den ayrılan TCG Heybeliada Gabon'un başkenti Libreville'e intikali başladı. Fildişi Sahili'ndeki liman ziyaretini tamamlayan TCG YB. K.Güngör de, Kongo'nun Pointe Noire limanına intikalini sürdürdü.

Nijerya'nın ev sahipliğinde, TCG Oruçreis'in katılımıyla gerçekleştirilen Obangame Express-2014 Çok Uluslu Davet Tatbikatı'nda deniz eğitimleri icra edildi.

Aden Körfezi, Somali Havzası, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı'nı, bölge ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve deniz kuvvetleri ile ortak eğitim faaliyetlerini tamamlayan TCG Gelibolu'nun, yurda dönüşü kapsamında Süveyş Kanalına intikali devam etti.

Polonya'daki liman ziyaretini sonlandıran TCG Gaziantep'in, "Finlandiya ile Diplomatik İlişki Tesisinin 90'ıncı Yıldönümü" kapsamında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye intikali başladı.

TCG Gökçeada, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), Okyanus Kalkanı Harekatı (CTF-508) kapsamında Mauritius'daki Port Louis liman ziyaretinin ardından deniz haydutluğu ile mücadele maksadıyla Hint Okyanusu'nda karakol görevine başladı. TCG Bartın ise Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Lübnan açıklarında karakol bitiminde Mersin liman ziyaretine devam etti.

Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca iki F-16 ile devriye uçuşu gerçekleştirildi, dört bot da Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra etti.

10 yıl önce