|

Şehit Uzman Çavuş, toprağa verildi

Aa
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 14:54 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
Şehit Uzman Çavuş, toprağa verildi
Şehit Uzman Çavuş, toprağa verildi

Şırnak'ta terör örgütü PKK üyeleri ileçıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sedat Damburacı'nınc enazesi, Mersin'in Mut ilçesinde toprağa verildi.


Şehit Damburacı'nın Mut Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Güllük Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Anne Fadime ve baba Mehmet Damburacı ile kız kardeşi Elife ve ağabeyi Aziz Damburacı, burada tabut üzerine sarılarak gözyaşı döktü.


Şehit Damburacı'nın kız kardeşi Elife, annesini "Anneciğim ağlama, ağabeyimi şehit verdik. O şehitlik mertebesine erişti, en iyi yeregidiyor" diye teselli etmeye çalıştı. 5 aylık hamile olan eşi Gül ise şehit olan eşinin tabutuna sarılıp, öperek "sessizce" ağladı.


Ambulansa konularak dev Türk bayrakları açan kortej eşliğinde Merkez Laal Paşa Camisi'ne getirilen Damburacı'nın cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı ve Silifke Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cengiz Akın, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, MHP Mersin MilletvekiliKadir Ural, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan, Mut Belediye Başkanı Selahattin Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Kılınan namazın ardından cenaze arabasına konulan Şehit Damburacı'nın cenazesi, yine kortej eşliğinde getirildiği Mut Belediye Mezarlığındaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.



Şırnak'ın Uzungeçit mevkisinde çıkan çatışmada, Jandarma Uzman Çavuş Ali Çiftçi ve Jandarma Uzman Çavuş Sedat Damburacı şehit olmuş, 10 teröristölü ele geçirilmişti.


17 yıl önce