|

Şehit ve Gazi yakınlarına verdiğimiz sözü tuttuk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Şehit ve Gazi yakınlarına verdiğimiz sözü tuttuk. 3 bin kişinin ataması yapıldı" dedi.

Aa
00:00 - 24/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 01:12 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Şehit ve Gazi yakınlarına verdiğimiz sözü tuttuk
Şehit ve Gazi yakınlarına verdiğimiz sözü tuttuk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Şehit ve Gazi yakınlarına verdiğimiz sözü tuttuk. 3 bin kişinin ataması yapıldı. 5 bin kişinin de müracaatı bulunuyor. Onların müracaatlarını da inşallah 2 ay içerisinde sonuçlandıracağız. Bu devam edecek. Yaklaşık 35 bin vatandaşımızı bu şekilde bir yıl içinde istihdam edeceğiz" dedi.

Bakan İslam, temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da bir düğün salonunda valilik tarafından verilen iftara katıldı.

İslam, iftar sonrası yaptığı konuşmada ramazanın önemine değindi. Bu ayda gösterilen kardeşliğin ve paylaşımın önemine vurgu yapan İslam, şunları kaydetti:

"Paylaşma duygularımız diğer zamanlarda da elbette devam etmeli. Toplumun her kesimine hitap eden bir bakanlık olarak biz bu anlayışla hizmetlerimizi sadece ramazanda değil senenin bütün günlerinde devam etmesini istiyoruz. İktidar olmak, hükümet olmak çok büyük bir sorumluluk. Hükümet, sizi bu makama getirenlerin sorumluluğunu yüklenmek demek. Hamdolsun bizler Başbakanımızın liderliğinde bu sorumluluğu yönetimde şeffaflıkla sürdürdük. Halka hizmeti hakka hizmet olarak her karış vatan toprağına götürdük."

Şehit ve Gazi yakınlarının istihdamı

Şehit ve Gazi yakınlarına verilen sözlerin tutulduğunu belirten İslam, bu kapsamda 3 bin kişiye kadro açtıklarını bildirerek "Şehit ve Gazi yakınlarına verdiğimiz sözü tuttuk. 3 bin kişinin ataması yapıldı. 5 bin kişinin de müracaatı bulunuyor. Onların müracaatlarını da inşallah 2 ay içerisinde sonuçlandıracağız. Bu devam edecek. Yaklaşık 35 bin vatandaşımızı bu şekilde bir yıl içinde istihdam edeceğiz. Bu istihdamlar siz bize müracaat ettiğinizde geçerli oluyor. Hak sahiplerinin il müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen İslam, ilk turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçileceğini savunarak Adıyaman'dan rekor oy beklediklerini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise çözüm sürecinin çok başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, 2 yıldan beri şehit haberlerinin gelmediğine dikkati çekti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İftara il genelindeki şehit ve gazi yakınları, engelliler ve aileleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Alevi kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

10 yıl önce