|

Şehitler toprağa verildi

Iğdır'ın Aralık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan Piyade Onbaşı Ömer Yerer ile Halil Şaki'nin cenazeleri toprağa verildi.

Aa
00:00 - 9/04/2013 الثلاثاء
Güncelleme: 21:38 - 9/04/2013 الثلاثاء
Yeni Şafak
Şehitler toprağa verildi
Şehitler toprağa verildi

Askeri uçakla İstanbul'a getirilen Yerer'in cenazesi, Beylikdüzü'ndeki baba evine nakledildi. Burada helallik alınmasının ardından Yerer için Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı.

Şehit Ömer Yerer'in cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit piyade onbaşı Halil Şaki Şırnak'ta toprağa verildi

Askeri yetkililer ve yakınları tarafından Silopi ilçesine getirilen Şaki'nin cenazesi de Cumhuriyet Mahallesi Kizir mevkinde bulunan baba evine götürüldü. Cenaze, daha sonra Selimiye Camisi'nde kılınan namazın ardından Kürtçe ağıtlar eşliğinde Ofis Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Piyade er Atak, ambulans uçakla GATA'ya sevk edildi

Öte yandan, Aralık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan piyade er Mehmet Erdal Atak, ambulans uçakla Ankara GATA'ya sevk edildi.

Şehit piyade er memleketine gönderildi

Hastanede şehit olan piyade er Ahmet Kaçmaz için de Iğdır Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene, baba Ramazan, anne Fatma ve kardeşi Orhan Kaçmaz ile Vali Ahmet Pek, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Yatkın, 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Hidayet Arı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz ve askeri yetkililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Kaçmaz'ın cenazesi, askeri uçakla memleketi Diyarbakır'a gönderildi.

Ermenistan sınırındaki jandarma karakolunda görev yapan askerleri taşıyan aracın kamyonla çarpışması sonucu 4'ü ağır 8 asker yaralanmış, Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ömer Yerer, Halil Şaki ve Ahmet Kaçmaz müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

٪d سنوات قبل