|

Selenyum-74 ele geçirildi: 3 gözaltı

Başkentte selenyum-74 ele geçirildi. Cam ve plastik üretimi ile kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan selenyum-74 maddesini alıcı kılığındaki jandarma ekiplerine satmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı

Aa
00:00 - 9/03/2010 Salı
Güncelleme: 21:53 - 9/03/2010 Salı
Yeni Şafak
Selenyum-74 ele geçirildi: 3 gözaltı
Selenyum-74 ele geçirildi: 3 gözaltı

Cam ve plastik üretimi ile kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan selenyum-74 maddesini alıcı kılığındaki jandarma ekiplerine satmaya çalışan üç kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara İl Alay Jandarma Komutanlığı ekipleri, bazı kişilerin yurt dışından yasa dışı yollarla yurda soktukları nükleer maddeyi piyasaya sürmek istedikleri bilgisine ulaştı.

Kimliklerini tespit ettikleri satıcılarla alıcı gibi davranarak irtibata geçen jandarma ekipleri, bu kişilerle Ankara-Eskişehir yolundaki büyük bir alışveriş merkezinde buluşmak üzere randevulaştı.

Alışveriş merkezine giden ekipler, pazarlığın ardından kimliklerini açıklayarak Şener Y, Namet Ş ve Kamuran Ş'yi gözaltına aldı.

Zanlıların satmaya çalıştığı maddenin radyasyon ihtiva edebileceğini değerlendiren jandarma ekipleri, maddenin etrafını güvenlik şeridi ile kapatarak, çevredeki vatandaşları uzaklaştırdı. Daha sonra Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan (TAEK) çağrılan uzman ekiplerce kontrol edilen maddenin 750 gram ağırlığında olduğu ve radyasyon içerdiği tespit edildi.

Madde emniyete alınarak, alışveriş merkezinden çıkartılırken, gözaltına alınan üç kişi, Ankara İl Alay Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Ele geçirilen maddenin, cam ve plastik üretimi ile kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı belirtilirken, gramı 9 bin 500 dolardan satılan maddenin piyasa değerinin yaklaşık 7 milyon dolar olduğu kaydedildi.



14 yıl önce