|

Sera camlarını kırdı

Antalya'nın Demre ilçesinde etkili olan dolu, plastik ve cam seralara zarar verdi. İlk belirlemelere göre, 180 dekar sera ile 70 dekar portakal bahçesi doludan etkilendi.

Cihan
00:00 - 30/10/2012 Salı
Güncelleme: 20:38 - 30/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Sera camlarını kırdı
Sera camlarını kırdı

Köşkerler köyü Dere Mahallesi'nde sabah saatlerinde aniden bastıran dolu, tarım alanlarına zarar verdi. Yaklaşık bir saat boyunca etkili olan dolu nedeniyle cam seralar kırıldı, plastik seraların çatıları çöktü. Doluyla birlikte etkili olan rüzgar nedeniyle pek çok ekili alan zarar gördü. Seralardaki ürünlere de zarar veren yağış, portakal bahçelerini de vurdu. Bazı seraların etrafında 25- 30 santimetre yüksekliğinde dolu yığınları oluştu. Vatandaşlar seraların etrafındaki ve oluklardaki doluyu temizlemek için seferber oldu. Ürünlerin zarar görmemesi için seralar tamir edilmeye başlandı.

Çiftçilerden Recep Kaplan yağışla birlikte düşen doluların arazilerine büyük zarar verdiğini belirtti. Yusuf Buğatır ise zararlarının büyük olduğunu ifade ederek ''Yetkililerden destek bekliyoruz.'' diye konuştu. Köşkerler Köyü Muhtarı İdris Güzeloğlu da üreticilerin ciddi zarar gördüğünü ve destek beklediklerini kaydetti.

Demre Kaymakamlığı tarafından hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri bölgede yaptıkları incelemede, 180 dekar cam ve plastik sera ile 70 dekar portakal bahçesinin zarar gördüğünü açıkladı.

11 yıl önce