|

Sercan savaş oyununda öldü

19 yaşındaki Sercan, arkadaşlarıyla paintball oynarken can verdi. Adli Tıp, oyundaki tazyikli boya darbelerinin kalp krizini tetikleyip tetiklemediğini araştırıyor.

Mücahid Yapıcı
00:00 - 17/01/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:03 - 17/01/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Sercan savaş oyununda öldü
Sercan savaş oyununda öldü

Kadıköy'de, arkadaşlarıyla paintball oynayan 19 yaşındaki Sercan Cömert, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gencin, tabancadan çıkan boyanın vücuduna yaptığı basınç sonucu geçirdiği şokla ölüp ölmediği üzerinde durulurken, Adli Tıp Kurumu, boya tabancalarını incelemeye aldı. Önceki akşam saat 21.00 sıralarında 6 arkadaşıyla paintball (boyalı tabancalarla oynanan bir tür strajetik savaş oyunu) oynamak için Bağdat Caddesi'ndeki Adorium isimli oyun salonuna gelen Cömert, oyun sırasında birden fenalaşarak yere yığıldı. Yerde hareketsiz yatan gencin arkadaşları, üzerindeki koruma yeleğini ve kaskını çıkararak ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahalesine rağmen genç kurtarılamadı.

'TAZYİKLİ BOYALAR' SORUSU

19 yaşındaki Cömert'in kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği anlaşıldı. Cömert'in kalp krizi geçirmesinde boya tabancalarından çıkan tazyikli boyanın etkili olup olmadığı, otopsinin ardından belirlenecek.

KALBİNDEN RAHATSIZ DEĞİLDİ

Gencin babası Cenan Cömert, oğlunun kalp rahatsızlığının bulunmadığını, ancak kolestrol yüksekliği olduğunu söyledi. Oğlunun cesedi çıkarılırken arkasından uzun süre ağlayan anne Elif Cömert ise, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Oyun oynarken kalp krizi geçirerek ölmüş olabileceği belirtilen Cömert'in kesin ölüm nedeni ise otopsinin ardından ortaya çıkacak.


Nasıl bir oyun?

İyi bir takım çalışması gerektiren, kişide dayanışma, kısa sürede karar verme, güç durumlarda inisiyatifi doğru kullanma, strateji oluşturma, ekip kurma, rakipten önce hedefi ele geçirme, taktik geliştirme gibi yetenekleri geliştiren paintball oyunu, son yıllarda özellikle iş dünyasında ilgi görüyor. Her oyuncunun, yüzünde kırılmaz camlı özel bir maske ve elinde özel gazlı silahlarla oynadığı paintballda, rakiplere boya kapsülleri atılıyor. Üzeri boya ile kaplanan oyuncu ise eleniyor. Oyunun amacı, “takım olarak belli bir süre içinde karşı takımın kalesindeki bayrağı ele geçirmek, bir rehineyi kurtarmak, karşı takımın tamamını elemek, bir kaçağı yakalamak, bir tepeyi savunmak, bir köprüyü uçurmak veya ikili timlere ayrılıp diğer timleri elemek gibi senaryoları uygulamak” şeklinde sıralanıyor.


Doğum gününe 10 gün kalmıştı

Üç kardeşten en küçüğü olan Sercan'ın büyük kardeşi Serkan Cömert'in ABD'de yaşadığı, üniversite sınavlarına hazırlanan Sercan'ın, ağabeyinin yanına giderek fotoğrafçılık kursuna katılmayı düşündüğü öğrenildi. Amatör olarak fotoğrafçılıkla da uğraşan ve internet sayfalarında çektiği pek çok fotoğrafı bulunan Sercan Cömert, 25 Ocak'ta 20. yaş gününü kutlamaya hazırlanıyordu.





16 yıl önce