|

Serinlemek isterken canından oldu

Manisa'nın Salihli İlçesinde, serinlemek için girdikleri sulama kanalında akıntıya kapılan 17 yaşındaki Emre Karabuğa, ağaça tutunarak kurtulurken kanalda kaybolan 15 yaşındaki Muhammet Emre Gülyüz'ün cesedi 5 saat sonra bulunabildi.

Dha
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 09:02 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Serinlemek isterken canından oldu
Serinlemek isterken canından oldu

Olay, saat 19.00 sıralarında, Durasıllı Mahallesi'nde Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalında meydana geldi. Muhammet Emre Gülyüz ile arkadaşı Emre Karabuğa, serinlemek için kanala girdi. Bir süre yüzen iki arkadaş kuvvetli akıntı nedeniyle kanalın içinde kontrolsüz sürüklenmeye başladı.

Emre Karabuğa, kanalın yanında bulunan ağacının dallarına tutunarak kurtulmayı başarırken bağırarak yardım istedi. Muhammet Emre Gülyüz ise, bir süre sonra kanalın içinde gözden kayboldu.

İhbar üzerine sağlık ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Jandarma ve çevrede bulunanlar akıntıya kapılan Muhammet Emre Gülyüz'ü bulmak için yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki sulama kanalında arama yaptı.

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de gelerek arama çalışmalarına katıldı. Gece yarısı Muhammet Emre Gülyüz'ün cesedine ulaşıldı. Gülyüz'ün cesedi savcının talimatıyla otopsi yapılması için Salihli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

10 yıl önce