|

Ses kasetleri Veli Küçük'ten

Veli Küçük, Eruygur ve Tolon Ergenekon'dan tahliye olunca 'beni unutmayın' diyerek Encümen-i Daniş üyesi 'Şemsiyeciler'e mesaj gönderdi. Ancak paşalar gereğini yapmayınca, Encümen-i Daniş'e alınmayan 'Meşaleciler' ses kayıtlarını piyasaya sürdü.

Ergün Diler
00:00 - 18/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:21 - 18/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Ses kasetleri  Veli Küçük'ten
Ses kasetleri Veli Küçük'ten

Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Levent Ersöz, Encümen-i Daniş üyesi Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile Şener Ereygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un ses kayıtlarını, koz olarak internete sızdırdılar. Ergenekon'un 'Meşaleciler'gurubundaki Veli Küçük ve ekibi kendilerini içlerine almayan Encümen-i Daniş üyesi 'Şemsiyeciler'e bu yolla gözdağı verdi.

İLK KOZU SES KAYITLARI

Alt rütbede oldukları için 'Meşaleciler' denilen Veli Küçük ve Ergenekon'un 'kocakulağı' olarak bilinen Levent Ersöz, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ile Şener Eruygur'un tahliye edilmeleriyle birlikte cezaevinde yalnız kaldılar. İki emekli orgeneralin tahliye olmasıyla cezaevinden Encümen-i Daniş'e 'bizi de çıkarın' mesajı gönderen 'Meşaleciler', bu isteklerinin yerine getirilmediğini görünce ses kayıtlarını internete sızdırdılar. Encümen-i Daniş toplantılarına alınmayan 'Meşaleciler'in başka bilgi ve belgeleri de internet ortamına sızdıracakları ileri sürüldü.

'O ADAMI TANIMAM'A CEVAP

Veli Küçük, kendisi hakkında “ben o adamı tanımam” diyen Karadayı'ya mektup yazmış ve 'Ben o adam değilim. Emrinizde çalıştım' demişti. Küçük'ün hedefindeki ikinci kişi, Genelkurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu oldu. Küçük, Kıvrıkoğlu'na “İftira atan Tuncay Güney'in konuşmalarını dikkate alıp ciddi bulan TSK'nın en yüksek makamında yer almış bir eski genelkurmay başkanının, benim hakkımda beyanda bulunması son derece üzüntü vericidir. Bu komplo karşısında korkmak, kişisel kaygı ve saiklerle tepkisiz kalmak dolaylı olarak destek vermek ve komplo sahipleriyle aynı tarafta olmakla eş değerdir” şeklinde seslenmişti.

İLK BOMBA KARADAYI'YA

İki Genelkurmay eski Başkanı'nı hedef alan açıklamalarının ardından internette İsmail Karadayı'nın ses kayıtları düştü. Karadayı'nın dönemin ANAP lideri Erkan Mumcu'ya '367'de baskı yaptığını itiraf ettiği ses kaydını, CHP'nin Ankara adayı Murat Karayalçı'nın Encümen-i Daniş üyesi olduğunu anlattığı kaset izledi. İlk kayıt Karadayı, ikincisi ise Encümen-i Daniş'in kurucu üyesi Murat Sökmenoğlu tarafından doğrulandı. Karadayı ve Kıvrıkoğlu Paşa, Encümen-i Daniş toplantısından çıkarken ses kayıtlarıyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.

ERUYGUR'A DA MESAJ

İsmail Hakkı Karadayı'yı zorda bırakan iki ses kaydının ardından Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un GATA'da görevli bir albayla yaptığı görüşme internete sızdı. Ses kaydında Eruygur, eşinin taburcu edilip edilmemesi konusunda Albay Nusret Demircan'la fikir alışverişinde bulunuyordu. Demircan, Eruygur'u tutuklanma ihtimaline karşı taburcu etmediğini söylüyordu.

HER ŞEYİ ANLATIRIM

Encümen-i Daniş'e, gündeme bomba gibi düşen ses kayıtlarıyla 'bizi kurtarın' mesajı veren Veli Küçük'ün bir yakınına, “Benim için kılları kıpırdamıyor. Eğer beni kurtarmazlarsa mahkemede her şeyi konuşacağım, herşeyi açıklayacağım” dediği ileri sürüldü. Küçük ve ekibinin ilerleyen günlerde de Encümen-i Daniş üyelerini zorda bırakacak belge ve kasetleri internete sızdıracağı iddia edildi. Ergenekon'un 'kocakulağı' olarak bilinen ve Meşaleciler ekibinden olduğu öğrenilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'de 2500 ses kaydı ele geçirilmişti.


Ergenekon'da 'Şemsiye' 'Meşale' savaşı

Encümen-i Daniş üyeleri kendilerini 'daha soylu' gördükleri için 'Meşaleci' olarak tanımladıkları 'taşralı' Veli Küçük'ü içlerine kabul etmediler. Bu nedenle Alaattin Çakıcı'nın bile girdiği Moda Deniz Kulübü'ndeki çay partilerine 'Meşaleci' Veli Küçük ve Levent Ersöz hiçbir zaman alınmadı. Emekli Orgeneraller'in bir bir tahliye olmasının ardından Ergenekon'da 'Meşaleciler' ile 'Şemsiyeciler' arasında bu ayrımın günyüzüne çıktığı belirtiliyor.


İşte o kayıtlar

Veli Küçük ve Levent Ersöz'ün Encümen-i Daniş'e, 'bizi çıkarın yoksa arkası gelir' mesajı vermek için internete sızdırdığı ses kayıtlarının bazıları şöyle:

29 OCAK 2009: Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde '367' baskısı yaptığını itiraf ettiği ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Karadayı, 'küfürlü bölümler montaj' diyerek doğruladığı ses kaydında dönemin ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya “Meclis'e girme dedim girmedi. Girseydi Gül, Cumhurbaşkanı olurdu” ifadesini kullanıyordu.

10 ŞUBAT 2009: GATA'ya sevkedilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un 'delil yetersizliği'nden tahliye edilmesinden 3 gün sonra ortaya çıkan ses kaydı GATA'da tedavi gören emekli Orgeneral Şener Eruygur'u zor durumda bıraktı. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un, GATA'dan Tabip Albay Nusret Demircan'la eşinin durumunu konuştuğu kayıtta Demircan Eruygur'un taburcu edilebileceğini ancak tutuklanmasından korktuğunu söylüyordu...

10 ŞUBAT 2009: Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, internete düşen ikinci ses kaydında CHP'nin Ankara adayı Murat Karayalçın'ın da Encümen-i Daniş üyesi olduğunu söylüyordu. Karadayı kayıtta Şener Eruygur'u da oluşuma kendisinin üye yaptığını söylüyordu.




15 yıl önce