|

Seyir halindeyken yanan araç ormana daldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde seyir halindeyken alev alan ve daha sonra freni boşalarak ormanlık alana giren otomobil az daha orman yangınına yol açıyordu.

Cihan
00:00 - 12/07/2012 четверг
Güncelleme: 17:20 - 12/07/2012 четверг
Yeni Şafak
Seyir halindeyken yanan araç ormana daldı
Seyir halindeyken yanan araç ormana daldı

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bulunan Babadağı'na çıkmak için 48 RU 038 plakalı otomobili kiralayan Kolombiyalı turist Juan Diego Estrada Botere, dağ yolunda aşırı ısınma sonrası alev alan otomobili terk ederek canını kurtardı. Daha sonra yangın tüpleri ile yangına müdahale eden Kolombiyalı turistin bu çabası yetersiz kaldı. Bir süre yol ortasında yanan otomobil, frenleri boşalınca hareket etmeye başladı. Alev alev yanan otomobili durdurmak için yamaç paraşütü pilotları devreye girdi. Fakat bütün çabalara rağmen otomobilin yanar halde ormanlık alana girmesi engellenemedi. 100 metre hareket ettikten sonra sedir ağaçlarına çarparak duran otomobil, ormanlık alanda yanmaya devam etti.


İhbarı üzerine olay yerine hareket eden Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri kısa sürede otomobilin yandığı bölgeye ulaşarak ağaçlar tutuşmadan alevlere müdahale etti. İlk müdahalenin ardından kontrol altına alınan yangın, olay yerine ulaşan arazöz tarafından tamamen söndürüldü.


Yangında hurdaya dönen otomobil tamamen kullanılamaz hale gelirken, 2 sedir ağacı da yandı.

Olayla ilgili Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler soruşturma başlattı. Otomobil sürücüsü Kolombiyalı turist ifadesinin alınması için karakola götürüldü.

12 лет назад