|

SGK'dan mescid açıklaması

İha
00:00 - 24/07/2009 Cuma
Güncelleme: 15:40 - 24/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
SGK'dan mescid açıklaması
SGK'dan mescid açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürlüğü, tadilata alınan binada kullanılan mescidin alt ve üst katlardaki tuvaletlerin arasında kalması ve atık su sızıntı riski yüzünden iptal edildiğini, yeni ibadet yeri yapılıncaya kadar vatandaşlar ve çalışanlar için geçici bir mescit tahsis edildiği bildirildi.

SGK İl Müdürü Muhammet Gerçek, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 50 yıllık SSK binasında 2008 yılında kapsamlı bir tadilat çalışması başlattıklarını hatırlattı. Bu tadilat çerçevesinde öncelikle vatandaşa hizmet verilen bölümlerin elden geçirildiğini kaydeden Gerçek, 1. katta bulunan ve yıllardır herhangi bir bakımın yapılmayan mescidin zemin ve ikinci katlarda bulunan tuvaletler arasında kaldığı ve içerisinden atık su borularının geçtiği, bu borulardan sızan pis suların mescit içerisine aktığının tespit edilmesi üzerine, vatandaşların ve çalışanların ibadetlerini yapabilmeleri amacıyla daha sağlıklı bir ortam hazırlanmak üzere, binanın 6. katında geçici bir yer tahsis edildikten sonra, söz konu mescit yerinin iptal edildiğini bildirdi.

İbadetlerini yapmak isteyenler için daha sağlıklı ve temiz bir mescidin yapım çalışmalarının da sürdüğünü bildiren Gerçek, "Söz konusu yer kullanıma kapatılmadan başka bir mekan mescit olarak kullanıma açılmıştır" dedi.

SGK İl Müdürü Muhammed Gerçek, SGK'da yapılan büyük atılım ve reformları gölgelemek isteyen çevrelerin basın mensuplarını yanlış ve taraflı bir şekilde yanıltarak bu tür istenmeyen haberlere sebep olduklarını sözlerine ekledi.

15 yıl önce