|

Sibirya soğukları sürüyor

Doğu'da Sibirya soğukları devam ederken, bölgedeki köylere de ulaşım sağlanamıyor.

Aa
00:00 - 17/01/2008 Perşembe
Güncelleme: 11:00 - 17/01/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Sibirya soğukları sürüyor
Sibirya soğukları sürüyor

Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı DoğuAnadolu Bölgesi'ni etkilemeye devam ediyor. Bölge genelinde en soğukgece sıfırın altında 29 derece ile Ardahan'da yaşanırken, 44 köy ile ulaşım sağlanamıyor.



Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde soğuk havanın etkili oluyor. Yetkililer gece ölçülen sıcaklıkların sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 29, Erzurum ve Kars'ta 26, Iğdır'da 20 ve Erzincan'da 18 derece olduğunu belirtti.




Gün içinde beklenen sıcaklıkların ise yine sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 14, Kars'ta 11, Erzurum'da 10, Iğdır'da 5 ve Erzincan'da 3 derece olduğu ifade edildi.




Yetkililer, il merkezlerindeki kar kalınlıklarının ise Kars'ta 20, Ardahan'da 16, Erzurum'da 6, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da 2 santimetre ölçüldüğünü kaydetti.


VATANDAŞLAR BUZLANMAYA KARŞI UYARILDI

Bölge genelinde gündüz saatlerinde sis, gece ise don ve buzlanmanın yaşandığını dile getiren yetkililer, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.



Yetkililer, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu vegelecek haftaya kadar kar yağışı beklenmediğini de söyledi.

Bölge genelinde soğuk hava nedeniyle vatandaşların bir takım sıkıntılar yaşadığı da belirtildi. Özellikle dizel araçları olanların soğuk nedeniyle araçlarını çalıştırmakta güçlük çektiği gözlendi. Ayrıca, başta Erzurum olmak üzere bölge genelinde vatandaşların soğuk nedeniyle buz tutan cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çektiği görüldü.




44 KÖY YOLU KAPALI

Öte yandan, alınan bilgiye göre, bölge genelinde 44 köy yolunun ulaşımakapalı olduğu belirtildi.

Bingöl'de 22, Muş'ta 9, Erzincan'da 6, Erzurum'da 5 ve Tunceli'de 2 olan kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği kaydedildi.



KARS'TA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Bu arada, Kars'ta bugünden itibaren eğitime 2 gün ara verildi. Kars'ta ilköğretim okullarının 1,2,3,4, ve 5. sınıf öğrencilerinin 21 Ocakta yeniden ders başı yapacağı belirtildi. Ardahan'da ise dünden itibaren eğitime 3 gün ara verilmişti.


16 yıl önce