|

Sigortalılar ilaca para ödemeyecek

SGK ile TEB anlaştı 1 Şubat'ta sigortalılar ilaca para ödemeyecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, serbest eczanelerden ilaç alımına ilişkin protokol üzerinde mutabakat sağlandığını bildirdi.

Aa
00:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 23:05 - 19/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Sigortalılar ilaca para ödemeyecek
Sigortalılar ilaca para ödemeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Arta kalan bir kaç husus da teknik düzeyde değerlendirildi. Neticede mutabakat sağlamış bulunuyoruz. İmza altına alındı bu protokol" dedi. Bakan Çelik, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığından Türk Eczacıları Birliği (TEB) yöneticileriyle gerçekleştirilen görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, bugüne kadar kamuoyuna mal olmuş olan 7-8 ya da 9 maddede özetlenecek konularda zaten mutabakat olduğunu anımsattı.

Çelik, "arta kalan bir kaç husus da teknik düzeyde değerlendirildi. Neticede mutabakat sağlamış bulunuyoruz. İmza altına alındı bu protokol" diye konuştu.

Hiçbir zaman sivil toplum kuruluşlarını dışlayacak bir çaba içinde olmadıklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Milletin sağlığı söz konusu olunca gerekli önlemleri alma, hassasiyetleri, alternatifleri düşünmemiz gerekiyordu. Ancak bunlara fırsat kalmadan TEB kendi üzerine düşen olgunluğu, duyarlılığı, hassasiyeti bu konuda gösterdiler. Birlikte bu konuda bir mutabakat imkanı sağlanmış oldu. Hayırlı olmasını temenni ediyorum."


15 yıl önce