|

Şike davasında son viraj

00:00 - 1/06/2012 Friday
Güncelleme: 21:42 - 1/06/2012 Friday
Yeni Şafak
Şike davasında son viraj
Şike davasında son viraj

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, 'Futbolda şike' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanığın yargılandığı davayla ilgili esas hakkındaki görüşünü açıkladı.


Savcı Ufuk Ermertcan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak', 'şike' ve 'teşvik primi vermek' suçlarından cezalandırılmasını istedi.


Samanyoluhaberin haberine göre, Şike davası nda savcının mütalaasından: Olgun Peker'in silahlı suç örgütü kurmak suçundan cezalandırılmasını istedi.


Aziz Yıldırım'ın 3 teşvik, 6 şike ve haksız ekonomik çıkar amacıyla örgüt kurmak suçlamalarından 39 yıl 9 ay kadar hapsi istendi.


Sadri Şener


Savcı, Sadri Şener'in Sivasspor-Fenerbahçe maçında teşvik pirimi girişiminden cezalandırılmasını istedi.


Serdar Adalı


Savcı, Serdar Adalı'nın Beşiktaş- İBB maçında şike yapmaktan cezalandırılmasıni istedi.


Tayfur Havutçu


Savcı, Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş-İBB maçındaki şikeden cezalandırılmasını istedi.


Bülent Uygun


Savcı, Bülent Uygun'un , Eskişehir-Fenerbahçe, Sivasspor-Fenerbahçe maçlarında şike, Eskişehir-Trabzonspor maçında teşvik primi verdiğini ve 10.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istedi.


Ümit Karan


Savcı, Ümit Karan'ın Eskişehir- Fenerbahçe maçında şike yapmak, Eskişehir- Trabzon maçında da teşvik priminden cezalandırılması istendi.


Cemil Turan


Savcı: Cemil Turan "örgüt üyeliği" ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçında şike yapmak suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.


Göksel Gümüşdağ


Savcı, Göksel Gümüşdağ'ın İBB-FB maçında şike ve örgüte yardım suçlarından beraatini talep etti.


İbrahim Akın


Şike davasında mütalaasını okuyan savcı, İbrahim Akın'ın FB-İBB, BJK-İBB maçlarında şike, Trabzonspor-İBB maçında ise teşvik suçundan 7,5 yıla kadar hapini istedi.


Savcı, Hikmet Karaman'ın beraatini istedi.


İlhan Ekşioğlu


Savcı, İlhan Ekşioğlu'nun örgüt üyeliğinden, 5 maçta şikeden ve 4 maçta da teşvikten olmak üzere 11.5 yıldan 30,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.


Korcan Çelikay


Savcı, Korcan Çelikay'in Sivasspor - Fenerbahçe maçında şikeden 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması istedi.


Şekip Mosturoğlu


Savcı, Şekip Mosturoğlu'nun "örgüt üyeliğinden" 1 maç şike, 1 maç teşvik, 1 maçta da şikeye teşebbüsten cezalandırılması istedi.


Emenike


Şike davasında mütalaasını okuyan savcı, Emenike'nin savunması gelmediği için dosyasının ayrılmasını istedi.


Mehmet Yıldız


Savcı, Mehmet Yıldız'ın Sivasspor- Fenerbahçe maçında şike yapmaktan 3 yıl hapsini istedi.


Serdar Kulbilge


Savcı, Serdar Kulbilge için Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçında şike yapmaktan ceza isterken, Gençlerbirliği - Trabzorspor maçındaki teşvik iddiasından beraatini istedi.


Sezer Öztürk


Savcı, Sezer Öztürk'ün Eskişehir - Trabzonspor maçında teşvik pirimi iddiasından cezalandırılması istedi.


Eski hakem Zafer Önder İpek


Savci, eski hakem Zafer Önder İpek için Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike yapmak suçundan ceza isterken, Gençlerbirliği- Trabzonspor maçında teşvik primi iddiasından "beraat etsin" dedi.


Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanığın bu hallerinin, mevcut delil durumu ve istenilen ceza miktarları göz önüne alınarak devam ettirilmesini istedi.


12 years ago