|

Şike duruşmasında Twitter gerginliği

Ajanslar
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 13:59 - 1/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
Şike duruşmasında Twitter gerginliği
Şike duruşmasında Twitter gerginliği

Şike davasında duruşmada verilen öğle arasında Fenerbahçeli yöneticiler ile Trabzonsponlu yöneticiler arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin Fenerbahçe Eski Asbaşkanı Ali Koç'un duruşmadan notları twitter'da paylaşan bir kişiye tepki göstermesi üzerine başladığı öğrenildi


Şike davasında duruşmaya verilen öğle arasında salondakilerin koridora çıktığı sırada Ali Koç'un duruşmadan notları twitter'da paylaşan ve Trabzonsporlu olduğu öğrenilen kişinin yanına giderek yalan yanlış bilgiler yazdığı iddiasında bulundu. Bunun üzerine orada bulunan Trabzonspor kongre üyelerinden sanık Zeki Mazlum da Koç'a, "Siz neden karışıyorsunuz" karşılığını verdi.


Bu ifadeler üzerine gerginlik çıktı. Koç ile Mazlum arasında itişme yaşandı. Avukatlar ve diğer yöneticiler araya girerek ikiliyi ayırdı. Taraflar arasında sözlü tartışma bir süre daha devam etti. Araya girenlerin sakinleştirmesiyle tartışma sona erdi.


Diğer tanıklar

Duruşmada, Aziz Yıldırım'ın sekreteri Nurgün Ok da sanıklardan Mecnun Odyakmaz'ın konuşmasıyla ilgili olarak tanık sıfatıyla dinlenildi.

Nurgün Ok, '19 Mayıs tarihinde resmi tatilde, Mecnun beni cepten aradı. Lube Ayar'ın 'tweet'leriyle ilgili başkana bilgi vermemi istedi. Ben de tweetlere bakarak, başkana bilgi verdim. Başkan da Lube Ayar'ı çağırmamı istedi. Lube, başkan ile odasında görüştü. Başkan, Lube'yi gayet medeni şekilde uğurladı. Hakaret ettiğini görmedim' diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, 'Lube Ayar arkadaşınız mı?' diye sorduğu Ok, 'Tanışıklığımız kulüpten dolayı' cevabını verdi.

Başkan Ekinci'nin 'tape'yi dinletmesi üzerine tanık Ok, 'Ses kaydındaki ifademin amacı, Mecnun beyin rahatsızlığını gidermek için' dedi.

Sanık Mecnun Odyakmaz'ın avukatı Orhan Erdemli'nin 'Aziz Yıldırım, size 'Lube'ye nasihat ettik' diyor, siz bunu farklı anlatıyorsunuz. Kendi anlatım tarzınız mı?' diye sorduğu Ok, 'Hem Lube fazla zarar görmesin, hem de Mecnun memnun olsun diye irticalen söylenmiş bir şey' cevabını verdi.

Ok'un ardından tanık olarak dinlenilen Lube Ayar'a, Başkan Ekinci telefon görüşmesini hatırlattı. 

Ayar da 'O gün görüşme oldu aramızda ama tehdit veya hakaret olmadı. Nurgün hanım, Mecnun beyi rahatlatmak için demiştir. Aziz Bey biraz sitem etti bana bu konuda' diye konuştu.

Duruşma, tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'nun çapraz sorgusuyla devam ediyor.




12 yıl önce