|

Silah ruhsatı almak zorlaştı

Emniyet, silah ruhsatı almayı zorlaştıracak bir yasa taslağı hazırladı. Taslağa göre ruhsat almak isteyenler önce eğitimden geçirilecek ve ruh sağlıkları kontrol edilecek. Alkol ve uyuşturucu bağımlılarının silah ruhsatı alması engellenecek.

Tahir Alperen
00:00 - 13/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 01:02 - 13/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Silah ruhsatı almak zorlaştı
Silah ruhsatı almak zorlaştı

Emniyet Genel Müdürlüğü, silah kanununda köklü değişiklikler öngören bir yasa taslağı hazırladı. Silah ruhsatı almayı zorlaştıracak düzenleme ile, silah sahibi olmak isteyenler önce eğitimden geçirilecek. Alkol ve uyuşturucu bağımlılarının silah taşımasının kanunen önüne geçilmesi planlanan tasarıya göre, ruhsat almak isteyenlerin ruh sağlıkları da kontrol edilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı'na sunulacak tasarıdaki en önemli maddenin, uyuşturucu ve alkol bağımlısı şahısların silah kullanımını kısıtlamak olduğu belirtildi.

SİLAHLARA EL KONACAK

Alkol ve uyuşturucu madde tesiri altında silah taşıyan kişilere yönelik de önemli yaptırımlar getiren tasarıya göre, madde tesiri altında silah taşıdığı tespit edilen kişilerin silahları elinden alınacak, ihlalin tekrarı durumunda alacakları ceza katlanarak ruhsatın geri alınması veya iptaline kadar varacak. İçişleri Bakanı'nın onayının ardından Meclise sunulacak tasarıyla silah ruhsatı almak için sağlık raporu ve sabıka kaydı yeterli görülmeyecek. Silah kullanımında ciddi sıkıntılar yaşanması ve kanunda bulunan pürüzleri menfaat aracı olarak kullanan silah sahipleri bundan böyle ruhsat almak isterse eğitimden geçecek.

10 GÜNLÜK EĞİTİM

10 gün sürecek eğitim programına tabi tutulacak silah sahipleri psikologların da katılacağı eğitim programında başarısız bulunursa ruhsat alamayacak. Öte yandan tasarıyla av tüfeği ruhsatı alma yaşı da 21'e çıkarılacak. Daha önce 18 olan yaş sınırlamasının yeniden düzenlenerek silah kullanımına bağlı olarak oluşabilecek ciddi yaralanma ve ölümlerin önüne geçilmesi planlanıyor.


11 yıl önce