|

Sincan'da bu kez halk yürüdü

28 Şubat darbe sürecinde demokrasiye 'balans ayarı' vermek için tankların yürütüldüğü Sincan'da 15 yıl sonra bu kez halk yürüdü. HAS Parti'nin organize ettiği yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde “Tankın değil, halkın sesi” yazılı pankartlar taşıdı.

Tahir Alperen
00:00 - 29/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:11 - 29/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Sincan'da bu kez halk yürüdü
Sincan'da bu kez halk yürüdü


28 Şubat sürecinin mimarlarından emekli Orgeneral Çevik Bir'in demokrasiye 'balans ayarı' vermek için 4 Şubat 1997'de tankları yürüttüğü Sincan'da aradan 15 yıl geçtikten sonra bu kez halk yürüdü. HAS Parti'nin organize ettiği yürüyüş, Atatürk Caddesi, Ankara Caddesi ve Lale Meydanı yanındaki Meltem Sokak güzergâhında gerçekleşti. Vatandaşların, “Tankın değil, halkın sesi' pankartlarıyla yer aldığı yürüyüşe HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı. Yoğun kar yağışı altındaki yürüyüş sırasında Kurtulmuş ve partililer, vatandaşlara karanfiller attı. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinin yeni Türkiye'nin can damarını kurutma teşebbüsü olduğunu belirterek, “28 Şubat, milletin çocuklarına had bildirme operasyonudur. İşte bunun için inanıyor ve biliyoruz ki 28 Şubat, 27 Mayıs'tan da 12 Eylül'den de daha kuvvetli etkileri olan bir darbedir' dedi.

DARBENİN ETKİLERİNİ KALDIRALIM

Sincan'daki tankların halkın sesini susturmak için yürütüldüğünü ifade eden Kurtulmuş, parti genel başkanlarına ise şöyle seslendi: “Aradan 15 sene geçti. Buyurun 28 Şubat'ın halen devam eden bütün etkilerini ve bütün uygulamalarını kaldıralım. Hep birlikte kaldıralım. Burada 'A' partisi 'B' partisi ayrımı yapmayalım. Hep beraber 28 Şubat'ın, 12 Eylül'ün anti demokratik sistemini ortadan kaldıralım. Sayın Başbakan siz de herkesi sürece dahil edin, milleti sürece dahil edin. Kaldırın engelleri, kaldıralım engelleri hep beraber.'

GÜNİZ SOKAK'TA PROTESTO

Ankaralı vatandaşların bir diğer buluşma mekanı ise dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in evinin bulunduğu Güniz Sokak oldu. İnsan hakları ve sivil toplum kuruluşları 28 Şubat'a destek veren Demirel'i Güniz Sokak'taki evinin önünde proteste ederek, Ankara Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundular.



12 yıl önce