|

Şırnak'ta çatışma

Aa
00:00 - 6/10/2007 Cumartesi
Güncelleme: 14:04 - 6/10/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Şırnak'ta çatışma
Şırnak'ta çatışma

Şırnak'ın Silopi ve Beytüşşebap ilçelerindeki arama faaliyetlerinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmalarda 4 güvenlik görevlisi yaralandı.



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, Şırnak'ın Silopi ilçesi dağlık arazi kesiminde dün arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerine, terör örgütü mensupları tarafından ateş açıldığı, anında ateşle karşılık verilmesi üzerine teröristlerin gece karanlığından faydalanarak bölgeden uzaklaştıkları belirtildi. Duyuruda, açılan ilk ateş sonucu üç güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.



Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince dün icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında da terör örgütü mensupları tarafından döşenen mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlisi yaralandı.




Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün gece 01.30 sıralarında bir grup terörörgütü mensubu ile karşılaşan güvenlik güçlerinin "teslim ol"çağrısına, teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.




Tunceli il merkezi ile Bingöl'ün Kiğı ilçelerinin dağlık arazikesimlerinde güvenlik güçleri tarafından dün yapılan arama ve tarama faaliyetleri esnasında bulunan patlayıcı madde düzenekleri imha edildi.



Güvenlik güçleri, Erzincan'ın Refahiye ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinindağlık arazi kesimlerinde dün yaptıkları aramalarda, terör örgütümensuplarına ait muhtelif gıda ve yaşam maddelerini ele geçirdi.


MERSİN'DE 1 TERÖRİST YAKALANDI

Mersin'in Silifke ilçesinde 4 Ekim Perşembe günü güvenlik güçler itarafından yapılan aramada ise terör örgütü üyesi bir terörist yakalandı.

Aynı gün, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınaklarda 400 kilogram gıda maddesive muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde de terör örgütümensupları tarafından döşenen patlayıcı madde düzeneği patlarken,herhangi bir zayiat meydana gelmedi. Aynı bölgede iki patlayıcı madde düzeneği daha bulunarak etkisiz hale getirildi.


17 yıl önce