|

Şırnak'ta hava destekli operasyon devam ediyor

Cudi Dağı'nda önceki gün başlatılan operasyon devam ediyor. Termal kameraların tespit ettiği teröristlerin koordinatlarını alan Kobra helikopterleri nokta atışı yapıyor

İha
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:32 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Şırnak'ta hava destekli operasyon devam ediyor
Şırnak'ta hava destekli operasyon devam ediyor

Şırnak'ın Cudi dağı bölgesinde bir grup terörist ile sıcak temas sağlanması üzerine önceki gün başlatılan operasyonlar devam ediyor. 3 askerin şehit olduğu bölgeye sürekli Kobra helikopterleri havalanırken, bombalanan bölgenin 5 kilometre açığındaki bir başka dere yatağı da bombalar yağmaya başladı.

CUDİ'DE HELİKOPTER TRAFİĞİ

Termal kameraların tespit ettiği teröristlerin koordinatlarını alan Kobra helikopterlerinin nokta atışı yaptığı belirtilirken, skorsky helikopterler de bölgeye asker çıkarması yapıyor.

Şırnak Tümen Komutanlığı'ndan havalanan kobra ve skorsky helikopterler gün boyu Cudi dağının üzerinde uçtu. Kobralar terör yuvalarını bir bir vururken, skorsky helikopterler de bölgeye güvenlik güçlerini taşıdılar. Operasyonda çoksayıda teröristin öldürüldüğü ve yapılan arazi tarama çalışmalarında cesetlerin sağ kalan teröristler tarafından operasyon bölgesinden taşındıkları tespit edildi. Operasyonda örgüte ait çok sayıda silah, mühimmat ile yaşam malzemeleri ele geçirilirken, operasyonların devam ettiği bildirildi.

16 yıl önce