|

Şırnak'ta sıcak çatışma

Aa
00:00 - 8/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 14:15 - 8/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Şırnak'ta sıcak çatışma
Şırnak'ta sıcak çatışma

İstanbul'da terör örgütü mensubu olmak suçundan aranan bir kişi yakalandı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, terör örgütü mensubu olmak suçundan aranan bir kişinin, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde dün saat 16.00 sıralarında yakalanarak, adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Öte yandan, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde bulunan güvenlik güçlerince, dün gece saat 22.10 sıralarında, bölgedeki kayalık ve ağaçlık alanda bir grup terör örgütü mensubunun tespit edildiği, “Teslim ol” çağrısına teröristlerce ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktığı belirtildi.

Teröristlerin, arazi koşullarından faydalanarak kaçtıkları kaydedildi. Duyuruya göre, yine Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi dağlık arazi kesimindeki mayın arama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerine terör örgütü mensuplarınca dün saat 19.15'de ateş açıldı.

Güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermeleri üzerine meydana gelen kısa süreli çatışmanın ardından, teröristler havanın karanlık olmasından faydalanarak bölgeden uzaklaştılar.

Siirt'in Şirvan ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerinin arama ve tarama faaliyeti sırasında, saat 18.45'de bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldı. Güvenlik güçlerinin “Teslim ol” çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Terör örgütü mensupları, havanın karanlık olmasından faydalanarak bölgeden kaçtılar.

Olaylarda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

BEYTÜŞŞEBAP-ŞIRNAK YOLUNDA PATLAMA

Beytüşşebap-Şırnak karayolunda sivil araçların geçişi esnasında yola yakın bir bölgede patlama meydana geldiğinin bildirilmesi üzerine yapılan araştırmada, terör örgütü mensuplarına ait cep telefonu düzenekli 5 kilogram A-4 patlayıcı maddeden oluşan patlamaya hazır ikinci bir patlayıcı madde düzeneği bulundu. Patlayıcı madde düzeneği etkisiz hale getirilirken, patlama esnasında herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmedi.

Siirt'in Pervari ilçesi dağlık arazi kesimindeki arama ve tarama faaliyeti sırasında terör örgütü mensuplarına ait 4 roketatar mühimmatı ile 1 adet el bombası bulundu. Patlayıcı madde yerinde imha edildi. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde güvenlik güçlerinin arazi arama çalışmaları sırasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta bir miktar hafif silah mühimmatı ile patlayıcı madde yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ve muhtelif giyim eşyaları ele geçirildi.

Batman'ın dağlık arazi kesimindeki aramalarda ise terör örgütü mensuplarınca kullanılan üç ayrı sığınakta 2 adet el bombası, yaklaşık 150 kilogram gıda malzemesi ile çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi bulundu.

17 yıl önce