|

Şişeden çıkan sinek için tazminat istiyor

Cihan
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 09:27 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Şişeden çıkan sinek için tazminat istiyor
Şişeden çıkan sinek için tazminat istiyor

Gebze'de oturan bir vatandaş satın aldığı kapalı meyve suyunun içerisinde sinek ölüsü çıktığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Avukatıyla birlikte Kadıköy Adliyesi önünde açıklama yapan Erdoğan Karakaş, firma hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan Karakaş isimli vatandaş dünyaca ünlü bir meşrubat firmasının yeni çıkardığı meyve suyunu 1 YTL karşılığında alarak içmek istedi; ancak Karakaş, kapağını açmaya hazırlandığı şişenin içerisinde ölü bir sineğin olduğunu fark etti.

İlgili firmanın yetkililerine ulaşan Karakaş, umursanmaz tavırla karşılaşınca konuyu mahkemeye taşımaya karar verdi. Avukatı Emine Özdemir'e giden Karakaş, önce noter aracılığıyla durumu tespit ettirdi. Şişeyi inceleyen Gebze 3. Noterliği, şişenin açılmadığını ve içinde ölü bir sineğin olduğunu tespit ederek, durumu resmi bir evrakla tutanak altına aldı.

Erdoğan Karakaş, bununla da yetinmeyerek İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 1 YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Amacının, bu durumdan yararlanarak para kazanmak olmadığını belirten Karakaş, "Firmalar insan sağlığı konusunda daha duyarlı olmalıdır. Tüketiciler de satın aldıkları gıda ürünleri konusunda daha titiz ve seçici davranmalıdır. Belki bu olay tüketici bilincinin oluşmasına katkı sağlar. Ayrıca, bu durumla karşılaştıktan sonra telefon açtığım firma yetkililerinin, sanki bu tür şikâyetler sürekli geliyormuş gibi duyarsız davranmaları beni hem üzdü hem de sinirlendirdi. Üreticilerin de gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini vurgulamak adına 1 YTL gibi simgesel maddi ve manevi tazminat davası açtım." dedi.

Müvekkilinin haklarını sonuna kadar koruyacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını belirten Avukat Emine Özdemir ise, "İçinde çilek ve kavun karışımı meyve suyu bulunan ve Pepsi/Yedigün\Mojo adlı içeceği üreten firma hakkında dava açtık. Amacımız kimseyi karalamak değil, insan sağlığına verilen önemi göstermektir." diye konuştu.

17 yıl önce