|

'Sisi'&Nurseli prodüksiyonu

Ergenekon'da gözaltına alınan 'Sisi' ve Nurseli İdiz'in yeni bir Fadime Şahin provokasyonu için çalıştıkları ortaya çıktı. Fatih Çarşamba'ya tezgah kuran ikili, oyunu sahnelemeden yakalandı...

Abdülkadir Selvi
00:00 - 20/09/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:11 - 20/09/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
'Sisi'&Nurseli prodüksiyonu
'Sisi'&Nurseli prodüksiyonu

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu ile tiyatro sanatçısı Nurseli İdiz'in, 28 Şubat sürecindeki Fadime Şahin ve Ali Kalkancı skandallarının yeni versiyonunu hazırlandığı ortaya çıktı. 'Sisi ve İdiz'in, provokasyon tezgahı için Fatih Çarşamba'yı mesken tutuğu ve bazı cemaatlerin içine sızan Ergenekon üyeleriyle birlikte çalıştığı ileri sürüldü.

TEZGAH CEP'E TAKILDI

Ergenekon soruşturmasının 7. dalga operasyonunda gözaltına alınan 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu ve Nurseli İdiz ile diğer 13 şüphelinin sorgusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor. İdiz ve 'Sisi'nin ülkede kaos oluşturmak 28 Şubat sürecinde sahnelenen Fadime Şahin-Ali Kalkancı skandalının yeni versiyonunu tezgahlamak için Fatih Çarşamba semtinde çalışmalara başladığı ileri sürüldü. Sisi ve İdiz'in Çarşamba'da sahnelecek skandal için bulunan kişilerle cep telefonuyla yaptıkları görüşmelerin polisin dinlemesine takıldığı iddia edildi. Polis kaynakları, Sisi ve İdiz'in harekete geçeceği sırada operasyonun yapıldığını söylediler.

BÜROKRATLARIN KASETLERİ VAR

Öte yandan Sisi ile Nurseli İdiz'in elinde şantaj kasetleri bulunduğu ortaya çıktı. Fadime Şahin ile Ali Kalkancı olayını tezgahladığını itiraf eden Sisi'nin Ergenekon soruşturmasına karşı etkili olmak bazı siyasetçi ve bürokratların kasetlerini şantaj için kullanmayı planladığı tespit edildi. Sisi ve İdiz'e sorguda bu kasetler de soruldu.

AVUKATA SALDIRI SORGUSU

Sivil şüphelilerden 12'si Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanırken Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Levent Temiz'in Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanması dikkat çekti. Levent Temiz'in, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki kanlı saldırı ile Hrant Dink cinayeti ve Malatya katliamıyla sorgulandığı ileri sürüldü. Konsolosluk saldırısında ölen teröristlerden Erkan Kargı'nın Ergenekon'un Çarşamba cemaatine soktuğu Kuvayi Milliye Derneği 1919 üyeleriyle telefonla görüştüğü tespit edilmişti.



Uras: Sanatçılara şantaj yapıyordu

Seyhan Soylu'nun, telefon konuşmalarını ve gizli görüntülerini kaydettiği ünlü sanatçıların büyük panik yaşadığı ileri sürüldü. Şarkıcı Fulden Uras, Seyhan Soylu'nun ofisinde bir çok ünlünün özel görüntüleri ve telefon konuşma kayıtları olduğunu iddia etti. Uras, "Sisi'nin elinde ofisine giren çıkan herkesin videosu ve telefon görüşme kayıtları var. Polisin operasyonu sonrasında birçok ünlü isim paniğe kapıldı" dedi. Uras Sisi ile arasının bir iş nedeniyle açıldığını belirterek şunları söyledi. 'Benden 50 bin YTL istedi, tehdit etti. 'Fulden iyi güzel de sen boş konuşuyorsun. Zaten senin konuşmalarının tümü bende kayıtlı' dedi. Kabul etmeyince internet sitesinde iftiralar atmaya başladı. Hakkında dava açınca iftirayı bıraktı.' Uras, Sisi'nin aralarında Kibariye, Oya Aydoğan, Esra Ceyhan, Arzu Yanardağ, Kürşat, Cengiz Küçükayvaz, Umut Akyürek, Haluk Özkan, Alpay Aydın, Ozan Orhun gibi isimlerin olduğu birçok ünlüyü ses kayıtları ve şantaj kasetleriyle tehdit ettiğini ileri sürdü.



Örgütün Çarşamba merakı

Ergenekon iddianamesinde Kuvayı Milliye Derneği Genel Sekreteri, tutuklu Hüseyin Görüm'ün yardımcısı Kahraman Şahin'in aynı dernekten arkadaşı Erol Ölmez'le yaptığı telefon görüşmesi, örgütün dindar insanların içine sızıp istihbarat toplama girişimini ortaya çıkarmıştı. Çarşamba'da kalan Erol Ölmez, çevresindeki insanlar tarafından yadırganmamak için sakal bırakıp oruçluymuş gibi görünmeye çalışmıştı. Erol Ölmez ile Kahraman Şahin'in provokasyon amaçlı sızma çalışmalarından bahsettiği görüşme iddianameye şöyle yansımıştı:

E.Ö.: Biz de mollaların arasına takıldık. Girdik işte ne yapalım. Soktunuz bizi o taraf Çarşamba'ya.

K.Ş.: Hayırlısı olsun kardeşim, görevini tam yerine getir.

E.Ö.: Görevi getiriyoruz, ne var ne yok? Ne yapıyorsun? Yarın karargâha geliyorum. Ne yapıyon? Oruçlu musun?

K.Ş.: Yok değilim.

E.Ö.: Yok ben tutarım. Ben hoca adamım biliyorsun. Sakal bıraktım. Molla oldum ben de....



Gizli tanık o tezgahı böyle anlattı

Yeni Şafak'a konuşan Ergenekon davasının gizli tanıklarından biri 28 Şubat döneminde patlak veren Fadime Şahin ve Ali Kalkancı skandallarının, inançlı insanları rencide etmek için hazırlanan senaryolar olduğunu açıklamıştı. Gizli tanığın iddiasına göre, şeyh olarak lanse edilen Ali Kalkancı da alkolikti. Gizli tanık şu bilgileri vermişti: Skandalların talimatı Veli Küçük'ten geldi. Organizasyonu, Turgut Büyükdağ'ın sahibi olduğu Strateji dergisinin genel yayın yönetmeni Ümit Oğuztan ve Sisi yaptı. Sisi, Aksaray'da bir müzikholde çalışan Fadime Şahin'i, tesettür kıyafetleri giydirerek Çarşamba'da cemaatlerin içine sokup staj yaptırdı. Ali Kalkancı da umreye gönderildi. Aczmendi şeyhi Müslüm Gündüz'ün etrafına, sahte müritler ayarlandı.

16 yıl önce