|

Şivan Perver:Fetullah Gülen dönmelidir

Fetullah Güleni için "Dönmelidir" diyen Kürt sanatçı Şivan Perver "Fetullah Gülen bilgiseven dünyanın her yerinde bilim yuvalarını açmış bir kişidir. Bu kişi Türkiye için yararlıdır. Türkiye'ye dönmesi önemlidir" diye konuştu.

MURAT PALAVAR-www.yenisafak.com.tr
00:00 - 22/03/2013 Cuma
Güncelleme: 00:47 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Şivan Perver:Fetullah Gülen dönmelidir
Şivan Perver:Fetullah Gülen dönmelidir

Kürt sanatçı Şivan Perver Türkiye'de yaşanan çözüm süreci için çok umutlu olduğunu söyledi. Hükümetin bu anlamda önemli bir cesaret gösterdiğini kaydeden Şivan Perver "Hükümet bir cesaret göstermiş böyle bir sürece yardımcı olmak cesaretlendirmek lazım"dedi.

Bölgede Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler olduğunu söyleyen Perver çözüme giden Türkiye için "Türkiye Ortadoğu'nun babası olur" dedi. Perver "Vallahi Kürtler Türkleri seviyor. Kürtler bir ihale aldığı zaman vallahi Türk'e vermek ister" şeklinde konuştu.

FETULLAH GÜLEN DÖNMELİDİR

ABD'de yaşayan Fetullah Gülen için "Dönmelidir" diyen Kürt sanatçı Şivan Perver "Fetullah Gülen bilgiseven dünyanın heryerinde bilim yuvalarını açmış bir kişidir. Bu kişi Türkiye için yararlıdır. Türkiye'ye dönmesi önemlidir" diye konuştu.

Çözüm sürecinde ilerleyen dönemde herkesin katkı vermesini isteyen Kürt sanatçı Şivan Perver şunları söyledi:

"Bazı çevreler Türkiye'nin ekonomik gelişimini demokrasiye kavuşmasını istemeyeceklerdir. Mesele yara temelindedir. PKK bu işin kurtarıcısı ve kaybedicisi değildir. Kocaman bir topluluk vardır. Meseleyi PKK'ya bağlamamak gerekir. Hükümete diyorum ki bu meseleyi durdursun. Kürtler kardeşlik istiyor. Her ananın yüreği evladı için çarpar. Türk anası nasılsa Kürt anası da öyledir. Ana anadır farketmez. Umutluyum. Türkiye cennet olur"

CHP'NİN KAFASINI DEĞİŞTİRMESİ LAZIM

Çözüm sürecinde CHP'nin tavrının sorulması üzerine Kürt sanatçı Şivan Perver "Onların değişmesi lazım. Yazık!" diye konuştu.

Bir soru üzerine Şivan Perver BDP'lilerin Karadeniz turunda yaşananları değerlendirdi. Perwer "Trabzonlu gençlere seslenirdim. Bizim kardeşlerimizsizniz. Ben buraya sizler için şarkı söylemeye geldim derdim" şeklinde konuştu.

ANAMIN MUSALLA TAŞINI ÖPERDİM

Türkiye'ye ilk geldiğinde yapacağı şeyin ne olduğu sorulması üzerine Perver şunları söyledi:

"Anamın mezarının musalla taşını öperdim. ilk yapacağım şey bu olurdu. Vatanımın topraklarımı öperdim" dedi.

11 yıl önce