|

Sivas-Erzincan tren yolu açıldı

Aa
00:00 - 1/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 10:17 - 1/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Sivas-Erzincan tren yolu açıldı
Sivas-Erzincan tren yolu açıldı

Sivas'ın Divriği ilçesindeki tren kazasının ardından ulaşıma kapanan Sivas-Erzincan tren yolunun ulaşıma açıldığı bildirildi.

TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sivas-Divriği hattındaki Çetinkaya-Güneş istasyonları arasında seyir halindeki Doğu Ekspresi ile yük treninin dün öğlen saatlerinde çarpışması sonucu ulaşıma kapanan Sivas-Erzincan tren yolu, yeniden ulaşıma açıldı.

Yük treninin 4 vagonu ile Doğu Ekspresi'nin lokomotifinin iş makineleri ve vinç yardımıyla devrildiği yerden kaldırıldığını bildiren yetkililer, tren yolunun 00.00 itibariyle ulaşıma açıldığını bildirdi.

Bu arada, kazada yaralanan makinist Ruhi Civan (54) ve makinist yardımcısı Tuncay Yanaz'ın (25) tedavisinin Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde devam ettiği öğrenildi.

Ağır yaralanan Yanaz'ın dalağının alındığı, kopma noktasına gelen kolunun ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Yanaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, makinist Civan'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Sivas-Divriği hattındaki Çetinkaya-Güneş istasyonları arasında seyir halindeki Doğu Ekspresi ile bir yük treni dün öğlen saatlerinde çarpışmış, kazada 2 makinist yaralanmıştı. Doğu Ekspresi'ndeki 64 yolcu ise kazadan yara almadan kurtulmuş, yolcuların ulaşımı otobüslerle sağlanmıştı.

15 yıl önce