|

Sivas'ta 3 kişi tutuklandı

Sivas'taki polis ekiplerine saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü tutuklandı

Aa
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 19:34 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Sivas'ta 3 kişi tutuklandı
Sivas'ta 3 kişi tutuklandı

Sivas Belediyesine ait bordür taşlarını söktükleri sırada, kendilerini uyaran polis ekiplerine saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Huzur Mahallesi 24. Sokak'ta dün meydana gelen ve 4 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan olay sonrası gözaltına alınan Ercan K, babası Necati K, annesi Sultan K, kardeşleri Özge K, Eftal K. ve Durmuş K. ile Mustafa A. emniyetteki işlemlerinin ardından "Görevli memura mukavemet, kamu malına zarar verme, hırsızlık ve bıçakla kasten adam yaralama" suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılığa sevk edilen kişilerden, polis memuru Yunus Yeşilyurt'u sırtından bıçaklayarak yaralayan 17 yaşındaki Ercan K. ile annesi Sultan K ve ağabeyi Durmuş K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 4 kişi ise savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili dün gözaltına alınan İdris Y. ve Hikmet T'nin ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Bu arada olayda sırtından bıçakla yaralanan polis memuru Yunus Yeşilyurt'un Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisinde tedavisi sürüyor. Sivas'ta dün Huzur Mahallesi 24. Sokak'ta belediyeye ait bordür taşlarını söktükleri iddia edilen kişiler, kendilerini uyaran polis ekiplerine saldırmıştı. Çıkan arbedede, olaya müdahale eden Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Yunus Yeşilyurt sırtından bıçaklanarak yaralanmıştı. Olayda, komiser Recai Çınar ile polis memurları Mehmet Vayıs ve Ersan Leventoğlu da çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.


15 yıl önce