|

Skandal istismarcısı Hürriyet!

Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili çıkışından yola çıkan Hürriyet, Aydın'daki bir çocuk yuvasında kalan iki kızın cinsel istismara uğramasını çarpıtarak örneği görülmemiş bir haberciliğe imza attı.

AA / DHA / yenisafak.com.tr
00:00 - 7/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:45 - 7/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Skandal istismarcısı Hürriyet!
Skandal istismarcısı Hürriyet!

Aydın'da bir çocuk yuvasında kalan iki kızın, yurda girmeden önce cinsel istismara uğradıklarını belirtip şikayette bulunması üzerine jandarmanın başlattığı operasyon kapsamında 18 yaşından küçük kız çocuklarını fuhuşa teşvik ettikleri iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.

Kaçan 1 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı. Bu olayı haberleştiren Hürriyet'in web sitesi, Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili sözlerine göndermede bulunarak, çocukların yuvada cinsel istismara uğradığını ifade eden bir habere imza attı. Hürriyet, içinde bulunduğu Doğan Yayın Holding'in kurumu olan DHA'nın haberini manşetinden "Öğrenci evleri tartışması devam ederken çocuk yuvasında skandal 10 gözaltı" ifadeleriyle çarpıtarak, yurt yetkililerini hedef gösterip, öğrenci evi tartışmasını başka bir boyuta taşıdı.

Hürriyet'in manşetten çarpıtarak yayınladığı haber ise şöyle:

Nazilli İlçesindeki İsabeyli 80'inci Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda kalan iki kız bir süre önce yurt görevlilerine, yurda yerleştirilmeden önce cinsel istismara uğradıklarını söyledi. Bunun üzerine yurt görevlileri, durumu jandarmaya bildirdi. Kızların da şikayette bulundukları kişiler hakkında jandarma soruşturma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından jandarma, çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 18 yaşından küçük kız çocuklarını fuhuşa teşvik ettikleri iddia edilen 10 kişi gözaltına alınırken, kaçan bir kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu maddenin yanı sıra yaşı küçük çocuklara yönelik istismar delili olan CD, flaş bellek, cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildiği belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerinin ifadeleri doğrultusunda operasyonun genişleyeceği kaydedildi.

'Gözaltında görevli yok'

Aydın Valiliği konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, operasyon kapsamında yurt görevlilerinden gözaltına alınan kimsenin bulunmadığı, görevlilerin güvenlik güçlerine yardımcı olmaktan öte konuyla ilgilerinin bulunmadığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: "Dışardayken istismara maruz kalmış çocukların durumu öğrenilir öğrenilmez görevlerini fekadarca yerine getiren yurt görevlileri, failler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. İlgili idari merciler derhal harekete geçirilmiştir. Söz konusu operasyon bunun bir sonucudur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Çete çökertildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan operasyonun Bakanlıkça başlatıldığını belirterek, operasyonla çocukları istismar eden bir çetenin çökertildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı internet siteleriyle televizyonlarda "yetiştirme yurdunda fuhuşa teşvik operasyonu" başlığıyla haber yayınlandığı hatırlatıldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığınca dün gerçekleştirilen operasyonda, 11 şüphelinin ev ve iş yerlerindeki aramalarda uyuşturucu madde, yaşı küçük çocuklara yönelik cinsel istismar delili olan CD, flaş bellek, cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonda, 10 şüphelinin göz altına alındığı, bir kişinin de firar ettiği belirtilerek, firarinin aranmasına devam edildiği bildirildi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının, "mağdurlar arasında dışardayken cinsel istismara maruz kalan kurum bakımındaki kız çocuklarının da bulunduğunu" basına duyurduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu operasyon, kurumumuz tarafından başlatılmıştır. İstismara uğrayan kız çocuklarının kuruma geldikten sonra alınan beyanları doğrultusunda, kendilerini istismar eden kişilerle ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığına farklı tarihlerde kurumca suç duyurusunda bulunulmuş ve müteakiben teknik takip başlatılmıştır. Operasyonla çocukları istismar eden bir çete çökertilmiştir. Haber başlıklarında yer verildiği gibi yetiştirme yurdunda herhangi bir çocuk fuhuşa teşvik edilmemiş ve bu iddia sebebiyle herhangi bir Kurum personeli hakkında cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatılmamıştır. Söz konusu başlık gerçeği yansıtmamakta, kurumda kalan bütün çocukları ve fedakarca görev yapan personellerimizi zan altında bırakmaktadır. Dışardayken istismara maruz kalmış çocukların durumu öğrenilir öğrenilmez, failler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili idari merciler derhal harekete geçirilmiştir. Söz konusu operasyon bunun bir sonucudur."

10 yıl önce