|

Sonuçlar gerdi

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından Türkiye''nin birçok noktasında patlak veren olaylar sürüyor. BDP''nin AK Parti''ye kılpayı kaybettiği Ahlat''ta çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Tokat-Yeşilyurt, Kahramanmaraş-Pazarcık, Tunceli-Pertek ve Şanlıurfa-Birecik''te de oy sayımına itirazlar sonucu gösteriler düzenlendi

Bitlis
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 20:19 - 1/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Sonuçlar  gerdi
Sonuçlar gerdi

Oy sayımlarının yapılması ve sonuçların açıklanmasıyla birlikte Türkiye''nin birçok yerinde ''seçim sonrası gerginlikler'' başgösterdi. Bitlis''in Ahlat ilçesinde seçimleri kendi partilerinin kazandığını düşünen ve kutlamalar yapan BDP''liler, az bir farkla AK Parti''nin zafere ulaştığını görünce şoke oldu. Selçuklu Çarşısı mevkisinde toplanan BDP''li bir grup, yola çöp konteynerleri ve briketlerle barikat kurup izinsiz gösteri yaptı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Ara sokaklara dağılan göstericiler, bir süre sonra yine aynı bölgede toplanarak eylemlerine devam etti. Esnafın kepenk kapattığı olaylarda, çok sayıda iş yerinin camı kırıldı. Vali Orhan Öztürk, ''İlçede 2 gündür devam eden olaylarda 24 kişi gözaltına alındı. Halkın canına-malına zarar verenlerin, yaptıklarının karşılıksız kalmayacağını bilmesi gerekiyor'' dedi.

İLÇEDE CAMLAR İNDİ

Tokat''ın Yeşilyurt ilçesinde ise AK Partili ve MHP''li iki grup arasında önceki gün çıkan kavganın ardından yaşanan gerginlik sürüyor. Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup adına basın açıklaması yapan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Sezer, ilçede seçim kurallarının ihlal edildiğini öne sürerek, ''Seçimlerin iptal edilmesi gerekmektedir'' dedi. Açıklamanın ardından gruptaki bazı kişilerin dükkanlara saldırması üzerine polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. Yeşilyurt''ta AK Parti''nin adayı Kazım Misafir, 1410 oy alarak kazanmıştı. MHP''nin adayı Kübra Sever Taşkıran ise 1360 oy almıştı. Tunceli''nin Pertek ilçesine bağlı Bulgurtepe köyünde ise muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

YOL KAPATTILAR

K.Maraş''ın Pazarcık ilçesinde de seçim sonuçlarına itiraz eylemi yapan bir grup CHP''li, Emniyet Müdürlüğü binasına zarar verdi. Şanlıurfa Birecik''te de BDP''liler, belediye binası önünde gösteri yapınca polis biber gazıyla müdahale etti. Daha sonra bir grup BDP''li Gaziantep-Şanlıurfa karayoluna çıkıp burada çok sayıda lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.


10 yıl önce