|

Sosyolog Taşçı ve Hanımağa gözaltında

Sosyolog Serdar Taşçı ve kamuoyunda 'Hanımağa' olarak bilinen Güniz Akkuş dahil 20 kişi gözaltına alındı. Taşçı'nın, bir çete üyesinin davasında devreye girdiği ileri sürülüyor

Yusuf Gülbakan
00:00 - 23/03/2011 Çarşamba
Güncelleme: 02:01 - 23/03/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Sosyolog Taşçı ve Hanımağa gözaltında
Sosyolog Taşçı ve Hanımağa gözaltında

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nün bir suç örgütüne yaptığı operasyonda aralarında İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Serdar Taşçı'nın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah erken saatlerde bir çeteye yönelik çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından harekete geçen ekipler, İstanbul'da 24 ayrı adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında İÜ Öğretim Görevlisi Sosyolog Serdar Taşçı,'nın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Taşçı'nın Gaziosmanpaşa Küçükköy'deki evinde yapılan aramalarda 2 bilgisayarına da el kondu.

ESKİ POLİS MEMURU

'Suç örgütü üyesi olmak' suçundan gözaltına alınan Taşçı'nın, bir çete üyesinin davasında kararı lehine sonuçlanması için bir tanıdığını devreye soktuğu ileri sürülüyor. Şüpheliler arasında kamuoyunda 'Hanımağa' olarak bilinen ve çete kurmak, yaralama, gasp gibi suçlamalarla yargılanan eski polis memuru Güniz Akkuş da bulunuyor.



13 yıl önce