|

STV'den bu kadar da olmaz dedirten ayrıntı

17 Aralık darbe girişiminden sonra yurt dışındaki gelişmeleri Başbakan Erdoğan ve AK Parti'ye mesaj niteliğinde haberleştiren Cemaat medyası İspanya Kralı'nın kızının ifade vermesini de yine öncelikli haberleri arasına aldı. STV, Prenses'in aracından inip mahkemeye 'yürüyerek girmesini' önemli bir ayrıntı yaptı.

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00 - 8/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:29 - 8/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
STV'den bu kadar da olmaz dedirten ayrıntı
STV'den bu kadar da olmaz dedirten ayrıntı

İspanya Kralı Juan Carlos'un küçük kızı Prenses Cristina'nın eşiyle ilgili bir yolsuzluk soruşturmasında ifade vermesini 'İspanya'da tarihi gün: Kral'ın kızı yolsuzluktan ifade veriyor' başlıklarıyla yayın organlarında haberleştiren cemaat medyası, algı oluşturmaya devam ediyor.

Büyük detay: "Prenses mahkemeye yürüyerek girdi"

Samanyolu TV, Prenses Cristina'nın mahkeme binasının önünde aracından inip, 12 adım yürüyerek kapıdan girmesini 'yürüyerek mahkemeye girdi' şeklinde vermesi, "detay habercilikte gelinen son nokta" dedirtti.

Erdoğan tepki göstermişti

17 Aralık sürecinden sonra yurt dışındaki çeşitli davaları sık sık gündeme getirip, geniş yer ayıran Cemaat medyası Başbakan Erdoğan'ın da tepkisini çekmişti. 20 Aralık'ta İspanya polisinin iktidardaki Halk Partisi'nin genel merkezini aramasını Zaman Gazetesi 'İspanya'da polis, iktidar partisine baskın yaptı' şeklinde birinci sayfadan görmüştü. Başbakan Erdoğan da haberin sunuluş biçimini eleştirerek 'Bugün bir gazete yazmış. İktidar partisini polisler basmış. Bir kere bu başlığı atarken edepli ol edepli' demişti.


10 yıl önce