|

Su arıtma tesisi alev topuna döndü

Aydın''da su arıtma tesisi inşaatında çıkan yangında tesis alev topuna döndü. Yaklaşık 100 işçinin çalıştığı yangında, göye kadar yükselen alevler dört su arıtma panelinden üçünü küle çevirdi.

İha
00:00 - 30/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:33 - 30/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Su arıtma tesisi alev topuna döndü
Su arıtma tesisi alev topuna döndü

Aydın merkez Balıkköy köyünde devam eden Aydın Belediyesi Su Arıtma Tesisi inşaatında saat 14.45 sıralarında kaynak çalışması sırasında yangın başladı. Şantiyede bulunan dört ayrı devasa büyüklükteki su arıtma panellerinden birisindeki plastik malzemenin kaynak kıvılcımı nedeniyle tutuşması sonucu başlayan alevler bir anda diğer panellere de sıçradı. Tamamen plastik malzemeden oluşan panellerin tutuşması sonucu yükselen alev ve dumanlar yerden yüzlerce metre yüksekliğe kadar ulaştı.

Aydın kent merkezinin her yerinden görüle bilen alev ve dumanlar nedeniyle korku dolu anlar yaşandı. Yaklaşık 100 işçinin çalışmakta olduğu şantiyeden yükselen dumanların fark edilmesi sonucu bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İşçiler tehlikeye aldırmadı

Büyük bir paniğin yaşandığı yangında, su arıtma panelinde çalışmakta olan işçiler çabuk davranarak yaralanmaktan son anda kurtuldu. İtfaiye ekipleri gelinceye kadar yangına müdahale edilemezken, işçiler yanan bölgenin yakınına kadar gelerek yangını cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı. Tehlikeye aldırmayan işçiler, şantiye yetkililerinin uyarıları sonucu bölgeden uzaklaştırıldı.

Yandın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu 1 saat içinde kontrol altına alındı. Yangında tesiste bulunan dört adet su arıtma panelinden üçü tamamen kullanılamaz hale geldi. Büyük çapta maddi hasarın oluştuğu yangında can kaybı yaşanmaması teselli oldu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

11 yıl önce