|

Su arıza ekibine saldırı

İha
00:00 - 25/05/2008 Pazar
Güncelleme: 09:48 - 25/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
Su arıza ekibine saldırı
Su arıza ekibine saldırı

İzmir'in Bornova ilçesindeki bir sokakta, patlak olan su borusunu tamir etmek isteyen İZSU ekibine, alkollü oldukları iddia edilen bir grup saldırdı. Ekipteki 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre olay saat 18.00 sıralarında Altındağ, 376 Sokak'ta meydana geldi. İZSU Halkapınar Su Fabrikası Arıza Ekipleri'nde görevli ekip sorumlusu İsa Tan (48), Erdoğan Afacan (42), Gürbüz Emir (35) ve ekibin şoförü Hakan Altınok (35), 376 Sokak'ta patlayan su borusunu tamir etmek için sokağa gitti. Sokağın suyunu kesen ekip iddiaya göre, tamir malzemelerini araçlarından indirirken, mahalle sakini olan bir grubun arızayı tamir etmek için geç geldikleri öne sürülerek saldırıya uğradı.

Gruptakiler, polis ekiplerinin yardımıyla mahalleden çıkmaya çalışan ekibi şikayetçi olmamaları için tehdit etti. Altındağ Polis Merkezi'ne gidip şikayetçi olan İZSU çalışanları, gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Gözaltına alınan 7 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tehditlerden çekinen ekip ise daha sonra şikayetçi olmaktan vazgeçti. Tan, Afacan, Emir ve Altınok, karakola giden arkadaşları tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Tan, Afacan

ve Emir'in durumunun iyi olduğu belirtildi. Altınok'un ise olayda herhangi bir yara almadı.

16 yıl önce