|

Su bakanlığı geliyor

Küresel ısınmaya karşı daha etkin mücadele için 'su bakanlığı' kurulması planlanıyor. Su yönetimi tek elde toplanacak ve çok başlılık ortadan kalkmış olacak.

İstihbarat Servisi
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:56 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Su bakanlığı geliyor
Su bakanlığı geliyor

Yaşanan küresel ısınma nedeniyle önemli bir sorun haline gelen su konusuyla ilgili olarak 'su bakanlığı' kurulması planlanıyor. Kurulacak su bakanlığına Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile birlikte Çevre Bakanlığı'nın alanına giren bazı kurumlar da aktarılacak. Böylece su yönetimi konusunda çok başlılık ortadan kalkacak ve yönetim tek elde toplanmış olacak.

ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

Eski Su Komisyonu Başkanı, 22. dönem milletvekili Prof. Dr. Adem Baştürk de, su yönetimi konusunda çok başlılığın ortadan kalkacağını belirterek, “Su gibi çok stratejik bir madde Türkiye genelinde tek bir otorite tarafından yönetilirse çok başlılık ortadan kalkar. Türkiye'de suyla ilgili DSİ, belediyeler, Tarım Bakanlığı, Çevre Bakanlığı gibi kurumların çalışma yapması çok başlılığa neden oluyor. Bu nedenle de öncelikler ayarlanamıyor. Tek elden yönetildiği takdirde öncelikler belirlenir ve suyun tasarruflu kullanılması yönünde önemli adım atılır” diye konuştu.


Tek elden yönetim sağlanır

DSİ eski Genel Müdürü, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Susuzluk Türkiye'nin önemli bir sorunu. Bu konui daha önce de Meclis'te gündeme getirildi. Böylesine önemli bir konunun bakanlık düzeyinde tek elden yönetilmesini çok doğru buluyorum. Ayrıca uluslararası münasebetlerde kolaylık sağlar çünkü bir çok ülkede su bakanlığı var. O ülkelerle genel müdürmük düzeyinde görüşmektense bakanlık düzeyende görüşmek daha faldalı olur".




17 yıl önce