|

Şubat'ta Gezi için toplantı yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ellerinde Gezi eylemlerinin önceden kurgulandığını gösteren deliller olduğunu söyledi. Topbaş, 'Elimizde Şubat ayında yapılan bir toplantının kayıtları var. Yani İstanbul'da hareketlerin nasıl başlatılacağı, ne yapılacağı ile ilgili. Şubat ayında başlatılan ve başlayan kayıtları var' dedi.

İstanbul
00:00 - 14/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:58 - 13/08/2013 Salı
Yeni Şafak
Şubat'ta Gezi için toplantı yapıldı
Şubat'ta Gezi için toplantı yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin ellerinde şubat ayında yapılan bir toplantının kayıtları olduğunu belirterek, 'Yani İstanbul'da ve Türkiye'de hareketlerin nasıl başlatılacağı ve ne yapılacağıyla ilgili şubat ayında yapılan toplantıların kayıtları var. Bu kadarını söylemekle yetiniyorum. Bizim elimizde bazı deliller var. Bunlar bir senaryo' dedi.

'SİYASİLER İŞİN İÇİNDE'

Olayın başka boyutlarına, gelişim süreçlerine ve Türkiye'nin siyasi geçmişine bakıldığında çok farklı şeyler okunabileceğine işaret eden Topbaş, toplantının siyasi olmadığını ancak siyasilerden birkaç ismin bulunduğunu, bundan sonrası için yapılan çalışmalardan haberdar olduklarını ve bunlardan istihbaratın da bilgisi olduğunu, gelen bilgileri de ilgililere ulaştırdıklarını anlattı.

201 milyonluk yatırım

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Maltepe Sahil Dolgu Alanı Projesi'nin 201 milyon liralık bir yatırım olduğunu belirterek, 'Şu anda dolgu çalışmaları bitti. Drenaj ve altyapı çalışmaları var. Altyapı ile birlikte üstyapı da başladı' dedi. 19 hektarı mevcut dolgu alanından oluşan alanın uzunluğu 3,5 kilometre eni ise 400 metreden oluşuyor. 20 bin ağacın ve bitkinin yer alacağı projenin toplam maliyeti 201 milyon 780 bin lira olarak belirlendi.

11 yıl önce