|

Suç örgütüne 17 gözaltı

Suç örgütüne yönelik Çankırı merkezli olarak 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, 17 kişi gözaltına alındı

Aa
00:00 - 24/07/2009 Cuma
Güncelleme: 20:07 - 24/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
Suç örgütüne 17 gözaltı
Suç örgütüne 17 gözaltı


Çankırı, Ankara, Tokat, Yozgat ve Afyonkarahisar'da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Çankırı'da 16 Ocakta 4 ayrı iş yerinden yapılan hırsızlık ve yankesicilik olayları üzerine Çankırı Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, suç örgütü üyesi oldukları belirtilen İ.B. ile K.G. Tokat'ta, A.K. ile T.U. Yozgat'ta, M.K. ise Afyonkarahisar'da yakalandı.

Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda, Çankırı ve Ankara Emniyet müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda da 12 kişi gözaltına alındı.

'Örgüt kurmak, örgüte üye olarak yardım ve yataklık etmek ve hırsızlık' suçunu işledikleri belirtilen zanlılar, Çankırı'da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 3 otomatik av tüfeği, 17 av tüfeği fişeği, tabanca, 22 adet 9 milimetre dolu fişek, 1 kuru sıkı tabanca şarjörü, 2 kılıç, 2 kama, 1 sustalı bıçak ile çeşitli isimlere düzenlenmiş 18 senet ile çalıntı oldukları bildirilen çok sayıda eşya ele geçirildiği belirtildi.

Malzemeler, kamyonla Çankırı Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Öte yandan, zanlıların, 12 ilde 71 farklı olaya karıştıkları öğrenildi.



15 yıl önce
default-profile-img