|

Suikast emrini o verdi

Eski MİT'çi Mehmet Eymür, Zirve katliamı davasında Ergenekon''da tutuklanan ve cezaevinde ölen Kaşif Kozinoğlu''nun, BDP''li Murat Bozlak için suikast emri verdiğini söyledi.

İstanbul
00:00 - 23/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:36 - 22/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Suikast emrini o verdi
Suikast emrini o verdi

Zirve Yayınevi cinayeti davası kapsamında İstanbul'da talimatla ifadesine başvurulan eski MİT Kontr-Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Özel Kuvvetler ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Özel Kuvvetler Komutanlığı komuta kademesinde zaman zaman rutin dışına çıkıldığını ve illegal faaliyetlerin olduğunu belirten Eymür, dönemin HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak'a suikast emrini Kaşif Kozinoğlu'nun verdiğini söyledi. Kozinoğlu'na soruşturma açtığını, disiplin cezası bile verildiğini ifade eden Eymür, Kozinoğlu'nun himaye edildiğini sözlerine ekledi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı ile İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Kazım Kahyaoğlu'na ifade veren Eymür, Özel Kuvvetler hakkında bilgi verdi. Eymür, ifadesinde bordo bereliler olarak bilinen bu yapının geçmişte zaman zaman rutin dışına çıktığını söyledi.


11 yıl önce