|

Şükran yemeği

israil'in Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen yemekte bir araya geldi

Aa
00:00 - 2/04/2013 Salı
Güncelleme: 21:22 - 2/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Şükran yemeği
Şükran yemeği

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleriyle ''şehitlerin anısına düzenlenen şükran yemeği''nde bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Konutu'ndaki yemeğin kesinlikle bir ''pazarlık toplantısı'' olmadığının altı çizilirken, aslında etkinliğin İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinden önce, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Gazze ziyaretinin hemen sonrasında yapılmasının planlandığı ancak programın el vermemesi nedeniyle bugüne kaldığı belirtildi. Toplantının bir ''aile yemeği'' olduğuna işaret edildi.

İsrail'in Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinden biri hariç tamamı Bakan Davutoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen yemekte hazır bulundu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun da katıldığı etkinliğin, ''şehitlerin anısına yapılan bir şükran yemeği'' olduğu vurgulandı. Bu kadar geniş kapsamlı bir toplantının ilk kez yapıldığı öğrenildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Songür'ün ailesi yemekte yer almadı. Bugüne kadar benzer toplantılara katılan Songür'ün oğlunun, yurt dışında bulunması nedeniyle toplantıya gelemediği belirtildi.

Yemekte ayrıca saldırıda yaralanan ve o zamandan bu yana tedavi altında bulunan Uğur Söylemez'in ailesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkilileri, avukatlar ile bazı bakanlık yetkilileri de yer aldı.

11 yıl önce
default-profile-img