|

Sultanbeyli'de tinerci dehşeti

İha
00:00 - 24/07/2009 الجمعة
Güncelleme: 11:20 - 24/07/2009 الجمعة
Yeni Şafak
Sultanbeyli'de tinerci dehşeti
Sultanbeyli'de tinerci dehşeti

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Alman bir turistin ölümüyle sonuçlanan tinerci dehşetinin bir benzeri bu kez Sultanbeyli'de yaşandı. Halı yıkayan geliniyle yüksek sesle konuşan bir adam tinerci olduğu iddia edilen bir kişi tarafından defalarca bıçaklandı. Aldığı bıçak darbeleriyle vücudu delik deşik olan yaşlı adam hastanede tedavi altına alındı.




İddiaya göre, Battal Gazi Mahallesi Şark Caddesi 22 numarada ikamet eden Öztürk ailesinin kadınları iki katlı evlerinin üzerinde halı yıkamak istedi. Kadınlar halı yıkarken sular alt katta bulunan ve kiraya verilen dükkana akmaya başladı. Dükkan sahibi, Halil İbrahim Öztürk'e seslenerek gelinlerinin daha dikkat olmasını rica etti. Ev sahibi Halil İbrahim Öztürk (57) hemen dışarı çıkıp binanın çatısında halı yıkayan gelinine seslenerek daha dikkatli olmalarını söyledi. Güpegündüz meydana gelen olayda Öztürk geliniyle yüksek sesle konuşmaya devam ederken, isminin "Deli Murat" olduğunu öğrendikleri bir kişi Halil İbrahim Öztürk'e 'bağırma' diyerek hakaret etmeye başladı. Yaşlı adam ne kadar uğraştıysa da tinerci olduğunu öğrendikleri şahsı bir türlü uzaklaştıramadı. Tartışma birden alevlenince gözü dönmüş tinerci elindeki bıçağı yaşlı adama defalarca sapladı. Vücuduna altı bıçak darbesi isabet eden Halil İbrahim Öztürk kanlar içinde yere yığılırken, tinerci olduğu iddia edilen zanlı olay yerinden uzaklaştı.



Öztürk yakınları tarafından hemen Süreyyapaşa Kalp Göğüs ve Damar Hastalıkları Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavi altına alınan Öztürk, "Gelinim halı yıkarken sular alt kattaki dükkana girmiş. Dükkan sahibi bunu söyleyince bende gelinimi ikaz etmek istedim, o sırada tinerci ya da balici olduğu söylenen bir kişi "bağırma" diyerek bana saldırdı. Kendisini uzaklaştırmak istedim ama ağıza alınmayacak küfürler etti. Altı yerimden bıçakladı, benim kimseyle düşmanlığım yok nasıl oldu anlamadım" diye konuştu.



Hayatında kimseyle bir sorunu olmadığını söyleyen talihsiz adam yaşadığı olay karşısında hasta yatağında göz yaşlarını tutamadı. Göğsüne ve karın boşluğuna isabet eden bıçak darbeleriyle yaralanan Öztürk'ün ölümden döndüğü belirtilirken, oğlu Arif Öztürk'te olaya isyan ederek, "Biz daha iki ay önce annemizi kaybettik, annemizin acısını unutmadan bu olay başımıza geldi. Bu tinerciyi defalarca şikayet ettik, bir sonuç alınmadı" diye tepki gösterdi. Halil İbrahim Öztürk'ün komşularıda olayı anlatırken, tinerci gencin sebepsiz yere yaşlı adama hakaretler ettiğini ve defalarca bıçakladığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde tinerci olduğu ileri sürülen bir gencin alman bir turisti öldürmesiyle gündeme gelen tinerci vahşeti bu kez Sultanbeyli'de yaşanırken, zanlının olaydan sonra polis tarafından yakalandığı öğrenildi.


٪d سنوات قبل