|

"Suriye'den çekilin ki gönlümüzden çıkmayasınız"

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan özgürlük filosuna saldırısının 3. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Fatih Camisi'nde anma programı düzenlendi.

Aa
00:00 - 1/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 21:05 - 1/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
"Suriye'den çekilin ki gönlümüzden çıkmayasınız"
"Suriye'den çekilin ki gönlümüzden çıkmayasınız"

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Filistin Adalet Bakanı Atallah Ebu Sibah, Türkiye'nin Filistin direnişinin yanında durmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

"Filistin yolunda Mavi Marmara gemisinde verilen 9 şehidin kanı kanımıza karıştı" diyen Ebu Sibah, "Sizin bu kutlu duruşunuz İsrail'in yok olacağını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

-"Bu toprakları tekrar özgürleştirecek olanlar Sultan Fatih'in yolunda gidenlerdir"

Türkiye'nin Filistin konusundaki duyarlılığının, İsrail'in bölgedeki gücünü kırdığını belirten Sibah, "Tüm Filistin toprakları İslam topraklarıdır, bu toprakları tekrar özgürleştirecek olanlar Fatih Sultan Mehmed'in, Selahattin Eyyubi'nin yolundan gidenlerdir" diye konuştu.

-"Özgürlük bayrağını Mescid-i Aksa'ya dikeceğiz"

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Mavi Marmara olayını "İsrail'in sonunun başlangıcı" olarak nitelendirdi ve Gazze'ye uygulanan abluka kalkıncaya, suçlu İsrail askerleri tutukanıncaya kadar Mavi Marmara'nın karadan yürümeye devam edeceğini, sonrasında ise tekrar Akdeniz'e ineceğini kaydetti.

Yürüyüşe katılan binlerce kişinin kalbinin Filistin, Afganistan, Moro, Keşmir, Patani, Arakan, Çeçenistan, Doğu Türkistan ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlarla birlikte attığını belirten Yıldırım, "Mısır'da yürüdük, Tunus'ta yürüdük, Suriye'de yürüyoruz, her yerde yürümeye devam edeceğiz. Sonunda özgürlük bayrağını Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya dikeceğiz" ifadesini kullandı.

-Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar

Taksim'deki olaylara da değinen Yıldırım, Suriye'de 200 bine yakın insanın hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, "Çocuklar öldürüldü, kadınlar kirletildi bu kadar yürüyüş yapmadınız da 4 tane ağaç için yürüdünüz. Şimdi gelin ağaçlar için de öldürülen masum insanlar için de yürüme yürekliliğini gösterelim" dedi.

-"Suriye'den çekilin ki gönlümüzden çıkmayasınız"

İran ve Hizbullah'ın, masum Suriyeli kadın ve çocukları öldüren Suriye rejiminin yanında yer aldığını ifade eden İHH Başkanı Yıldırım şunları ekledi:

"Bizi geçmişte onurlandırdınız ama şimdi katil Esed ile beraber oluyorsunuz. Kadın ve çocukları öldüren Suriye rejiminin yanında yer alıyorsunuz. Suriye'den çekilin ki gönlümüzden çıkmayasınız, gönlümüzden çıkarsanız siz kaybedersiniz"

Anma proramının ardından Edirnekapı Şehitliği'ne doğru düzenlenen yürüyüşte, "Yaşasın küresel intifada", "Gazze'ye selam direnişe devam", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Suriye halkı yalnız değildir", "Müslüman zulme boyun eğmez", "Zulme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.


11 yıl önce