|

Suriye'ye giderken aranan gemi temiz çıktı

İha
00:00 - 25/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 16:40 - 25/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Suriye'ye giderken aranan gemi temiz çıktı
Suriye'ye giderken aranan gemi temiz çıktı

Akdeniz sularına girdiğinden bu yana Türkiye'nin ve dünyanın gündemine oturan ve Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen gemi temiz çıktı.

18 Nisan'dan bu yana İskenderun Limanı'nda bulunan gemide yapılan araştırmalarda Türkiye'deki 6 ithalatçı firma için sivil amaçlı kullanılmak üzere getirilen 313 ton patlayıcı madde, fitil ve kapsül ile Rusya'ya götürülecek 68 tonluk rafineri malzemesi, Hırvatistan'a taşınan 31 ton sivil amaçlı patlayıcı madde ve Suriye'nin Tartus Limanı'na teslim edilmek üzere 962 parçadan oluşan 945 tonluk termik santral aksamı ve jeneratör bulunduğu ve bunların tamamının liman sahasına indirildiği belirtildi.

İskenderun Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık, İskenderun Gümrük Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler ile silah uzmanları tarafından detaylı incelemeye alınan gemideki tüm yükler titizlikle incelendi ve iddia edildiği gibi Suriye'ye götürülmek üzere yüklerin arasına gizlenmiş silahlar olup olmadığına bakıldı.

Günlerdir devam eden incelemelerde şu ana kadar temiz çıkan geminin liman sahasına indirilen yüklerin ise tekrar gemiye alınmasına başlandı.

Suriye'ye silah götürdüğü iddia edilen ve 18 Nisan'da İskenderun Körfezi açıklarına demir atan Antigua-Barbuda bandıralı Atlantic Cruiser adlı gemi, aynı gün İskenderun Limanı'na çekilerek incelemeye alınmıştı.

12 yıl önce