|

Tabana 'hizmet' Abilere maaş

Zaman eski yazarı Selim Çoraklı, paralel yapının gerçek yüzünü 'Gülen'in Ağlattığı Müslümanlar' kitabıyla deşifre etti. 600 sayfalık kitaptaki mektuplar, cemaat tabanının gönüllülük esasına göre hizmet ettiğini, abi ve imamlara ise maaş bağlandığını ortaya koydu.

İstihbarat Servisi
00:00 - 6/04/2014 Pazar
Güncelleme: 20:38 - 5/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Tabana 'hizmet' Abilere  maaş
Tabana 'hizmet' Abilere maaş

Zaman gazetesi yazarlığından Makedonya temsilciğine, öğrenci yurtlarında abiliğe kadar cemaatin her kademesinde görev alan ve 1999 yılında Fethullah Gülen'e yazdığı 'ihtar' mektubunun ardından grupla yollarını ayıran Selim Çoraklı, cemaatin iç yüzünü, yazdığı 600 sayfalık kitapla deşifre etti. 'Gülen'in Ağlattığı Müslümanlar' ismini taşıyan kitapta Gülen'e hitaben samimi insanlar tarafından yazılmış pek çok uyarı mektubuna yer veriliyor. Cemaatin faşizme varan ırkçılık anlayışının gözler önüne serildiği kitaptaki çarpıcı ayrıntılardan birisi cemaatin maaş ödeme sistemi. Mektuplardaki iddialara göre hayatını cemaate vakfedenlere maaş ödeniyor ve bu ödemelerin kime yapılıp yapılmayacağına Gülen karar veriyor. Maaşları emekli vaiz M.Ö. dağıtıyor.

PRENSİP: KULLAN AT

Çoraklı, kitapta 1970'li yılların başında cemaate katılan, ancak yaşadığı kırılmalar sebebiyle Gülen'e isyan eden Ş.A.'nın mektuplarına da yer verdi. Mektupta Gülen'in, kendisine 1976'da 'Hizmet eden arkadaşlar parayla pulla uğraşmasın. Herkes bir düzine çocuk yapsın; bakmayanın çocuklarına ben bakarım' dediğini aktaran Ş.A., bu sözlere inanıp maddi anlamda hiçbir birikim yapmadığını, ancak ansızın cemaat tarafından yüzüstü bırakıldığını ve 5 parasız kaldığını anlatıyor.

PSİKOLOJİK HARP

Selim Çoraklı, Gülen grubunun 28 Şubat süreci sonrasında yaşadığı kırılmayı da psikolojik harp

alanında kullanılan ve 'takipçileri savurmaksızın belli bir noktaya yönlendir' anlamına gelen 'Doğrunun L Dönüşü' tabiriyle açıklıyor.


10 yıl önce