|

Taksim'de Alman turist bıçaklandı

Cihan
00:00 - 20/07/2009 Pazartesi
Güncelleme: 14:36 - 20/07/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Taksim'de Alman turist bıçaklandı
Taksim'de Alman turist bıçaklandı

Taksim'de nişanlısıyla birlikte yürürken akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi tarafından bıçaklanan Alman turist Gregor Kerkeling (42) hayatını kaybetti. Gözaltına alınan zanlı İbrahim A. (24) ise sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlının, Alman turistten para istediği, turistin olumsuz cevabı üzerine de Kerkeling'i bıçakladığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre olay İstiklal Caddesi'nde Beyoğlu Kaymakamlığı önünde meydana geldi. Nişanlısı Hatice Işık ile İstiklal Caddesi'nde yürüyen Gregor Kerkeling (42) aniden akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen İbrahim A. tarafından bıçaklandı. Kalbinden defalarca bıçaklanan Kerkeling, ağır yaralandı. Ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kerkeling yoğun bakıma alındı. Ameliyata alınan turist tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Zanlı İbrahim A. ise olay yerinde kaymaklık binasında görevli polislerce yakalanarak, gözaltına alındı. İbrahim A. sorgulanmak üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Gözaltına alınan zanlı İbrahim A. (24) ise sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlının, Alman turistten para istediği, turistin olumsuz cevabı üzerine de Kerkeling'i bıçakladığı iddia edildi.


Olaydan sonra soruşturma başlatan emniyet ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olay yerine şerit çeken Olay Yeri İnceleme Ekipleri olay yerinde delil topladı.


Nişanlısını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Hatice Işık ise hastanede amaçsızca dolaştı. Işık kendisini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi.


Polis ekiplerinin konuyla ilgili soruşturması devam ediyor.


15 yıl önce