|

Taksim'de Çevik Kuvvet'e saldırı düzenlendi

Taksim'de Çevik Kuvvet ekibine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 15 yaralı olduğu belirtiliyor. Saldırının nedeninin 'canlı bomba' olduğu sanılıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 31/10/2010 Pazar
Güncelleme: 10:43 - 31/10/2010 Pazar
Yeni Şafak
Taksim'de Çevik Kuvvet'e saldırı düzenlendi
Taksim'de Çevik Kuvvet'e saldırı düzenlendi

Taksim Meydanı'ndaki polis noktasında meydana gelen patlamada aralarında çevik kuvvet polislerinin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Cumhuriyet Anıtı'nın yan tarafındaki polis noktasında meydana geldi. Patlamada çok sayıda çevik kuvvet polisiyle vatandaş yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken, patlamanın meydana geldiği noktada parçalanmış bir ceset bulundu.

Patlamayla birlikte polis Taksim Meydanı'nı adeta ablukaya aldı. Bir polis helikopteri meydanı havadan kontrol etti. Patlamada yaralanan çevik kuvvet polisleri ve vatandaşlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Patlamaya canlı bombanın neden olduğu öne sürüldü.



'6'SI VATANDAŞ, 9'U POLİS OLMAK ÜZERE 15 YARALI VAR'

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "6'sı vatandaş 9'u polis olmak üzere 15 yaralı var. 2'sinin durumu ağır. Canlı bomba kadın değil, erkek." dedi.

Taksim'de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün Taksim Meydanı'ndaki saat 10.30'da meydana gelen patlamanın ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Çapkın, incelemelerin ardından patlamanın, 'canlı bomba' eylemi olduğu üzerinde durulduğunu belirterek, '6'sı vatandaş, 9'u polis olmak üzere 15 yaralımız var' dedi.


YARALANAN İKİ ÇEVİK KUVVET POLİSİ AMELİYATA ALINDI

 Taksim'de meydana gelen patlamada yaralanan iki çevik kuvvet polisinin ameliyata alındığı bildirildi.

Taksim Meydanı'ndaki çevik kuvvetin bulunduğu noktada yaralanan ve Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı.

Yaralı polislere kan vermek için çok sayıda polis memuru hastaneye geldi.


TAKSİM'DEKİ PATLAMA DİYARBAKIR POLİSİNİ ALARMA GEÇİRDİ

Taksim'de çevik kuvvet ekiplerinin bulunduğu yerde meydana gelen patlama sonrası Diyarbakır'da polis telsizlerinden anons yapılarak tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve şüpheli şahıs ve paketlere karşı duyarlı olmaları anonsu yapıldı.

İstanbul Taksim'de Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu yerde meydana gelen patlama'nın hemen ardından Diyarbakır Emniyeti de teyakkuza geçti.

Patlama sonrası haber merkezi tarafından telsizden anons edilerek halkın kalabalık olduğu yerlerde polislerin çelik yelek giymeleri, çevrelerindeki şüpheli şahıs ve paketlere karşı duyarlı olmaları, şüpheli bir durum görüldüğü taktirde takviye ekip istemeleri yönünde uyarılar yapıldı.

13 yıl önce